imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Възстановяване на изтрит контакт през iOS


Без никакво съмнение заложеното приложение Contacts във всяка версия на iOS се отличава като най-често използваното от всеки потребител. Все пак точно в него може да откриете по доста лесен начин информация, като телефонен номер, електронна поща, адрес и месторабота на което и да е свързано лице с вас. Достатъчно е само вече да сте създали съответния запис, а ние ще ви покажем как да възстановите погрешно изтрит контакт от вашето iOS устройство.

Реално погледнато, не е толкова лесно да изтриете вече записан контакт в заложеното приложение. За целта, ще се наложи да отворите избран запис, след това да отправите поглед към горния десен ъгъл, да докоснете върху Edit, да превъртите съдържанието до дъното и да изберете Delete Contact.

При всички положения, действието не може да бъде изпълнено просто без да искате, но пък съществува вероятност да отворите съседен контакт на този, който желаете да премахнете, което не трябва да ви притеснява по никакъв начин. Всеки от вас разполага с няколко варианта да върне вече погрешно изтрит контакт, а ние ще ви запознаем с тях в последователност, която ви препоръчваме да предприемете и вие, при опит да възстановите премахнат запис.

Възстановяване на вашите контакти от iTunes Backup

Ако имате скорошен Backup на вашето iOS устройство, който сте направили през iTunes, вероятно това ще бъде най-лесният начин, по който може да възстановите и погрешно изтрит контакт, но от друга страна може и да отнеме известна част от времето, с което разполагате. Просто свържете вашето устройство с Mac или РС, отворете iTunes, спуснете меню File и кликнете върху Restore from Backup. Остава да изберете последния Backup, който сте направили и да стартирате процеса.

Възстановяване на вашите контакти от iCloud Backup

Отново ще се наложи да застанете пред вашия компютър, но този път не е нужно да свървате съответното iOS устройство с него. Просто отворете Safari или друг браузър, след това страницата на iCloud и се впишете с вашето Apple ID. Кликнете върху Settings, след това потърсете полезната Restore Contacts възможност, която е разположена в раздел Advanced. Остава само да стартирате процеса, като докоснете върху Restore и сте готови.

Възстановяване на контакти чрез приложението Dr. Fone

Макар и горните методи да се отличават с висока ефективност, съществува вероятност и да не разполагате с подходящ Backup на вашето устройство, което не трябва да ви притеснява. При положение, че търсите контакт от голямо значение, може да инсталирате Dr. Fone, дори и пробната версия по безплатен начин и да свържете съответното iOS устройството с вашия Mac.

Остава да кликнете върху Data backup, след това върху Contacts и да последвате стъпките, а ние имаме и една добра новина. Чрез този метод, всеки потребител може да възстанови дори запис, който е изтрит преди няколко месеца.

Източник: Cult of Mac

iCare article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.