imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Как да заключите вашия Mac през High Sierra или Mojave


За да разберете как да скриете отворените приложения от работния плот без това от тях, което използвате, посетете тази връзка, но това не е единствената клавишна комбинация, с която може да се похвали последната Mojave версия на настолната операционна система. Заложените възможности в macOS са изключително много, а ние ще ви покажем как да заключите вашия Mac без да го затваряте, ако е преносим или без да се отписвате от своя профил.

Реално погледнато, всяка версия на настолната операционна система разполага с вариант за заключване под различна форма, но при High Sierra и Mojave нещата придобиват коренно различно измерение. Достатъчно е само да активирате полезната Lock Screen възможност и вашия Mac ще премине в режим, наподобяващ този, при който не сте се вписали с вашето потребителско име и парола, но с една малка разлика. Функцията няма да затвори нито едно от стартираните приложения или документи.

Просто кликнете върху логото на Apple, което е разположено в горната лява част на екрана, след това преминете през Lock Screen и сте готови. Системата ще премине по един изключително бърз начин в заключен режим, а за да се върнете отново към нея, ще се наложи да изберете потребител, ако сте създали повече от един, и да се впишете по стандартен начин с вашата парола, но има и по-лесен начин.

Не трябва да игнорираме и удобната клавишна комбинация. Просто докоснете едновременно CTRL, CMD и буквата Q и сте готови. Lock Screen ще се активира мигновено, а вие може да станете от вашия Mac без да се притеснявате, че някой ще може да разгледа информацията и съдържанието ви, а за да разберете повече за промените, с които се отличава последната Mojave версия на macOS, посетете тази връзка.

Buy Back article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.