imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Как да запазите Notes съдържание в PDF през iOS и macOS


Възможностите на приложението Notes в последната версия на мобилната операционна система превръщат разработката в една неразделна част от нашето ежедневие. Всеки iPad потребител може да създаде бележка по много лесен начин, просто като докосне върху екрана на своя таблет с Apple Pencil, дори когато устройството е заключено. За да направите списък с отметки пък просто докоснете върху кръгчето с отметка, което се намира в долния край на екрана, а ние ще ви покажем как да запазите съдържание в PDF през Notes за iOS и macOS.

За да превърнете каквото и да е текстово или графично съдържание в PDF през мобилната версия на заложеното приложение Notes, трябва да изберете белжка и да се насочите към стандартната икона за споделяне, която се намира в горния десен ъгъл на екрана. Докоснете върху нея, след това върху Create PDF и върху бутон Done, който се намира в горния ляв ъгъл на екрана. Остава само да изберете Save File To, след това желаната локация и сте готови, но това може да стане и през настолната версия на приложението, отново по доста лесен начин.

Преди всичко, отворете Notes за macOS, след това поставете фокус върху вече създадено съдържание, независимо дали в него е поставена някоя снимка, графика или само текст и се насочете към основното падащо меню File. Изберете Export as PDF, в отворения прозорец просто въведете име на новия файл, след това изберете локацията, където желаете да бъде запазен и кликнете върху Save. Процесът по преобразуване ще премине мигновено, а вие може да изпратите съдържанието по стандартен начин, примерно през Mail или пък някоя от социалните мрежи, които използвате.

Припомняме ви, че ако използвате iOS и macOS устройства, които са стартирани през един Apple ID акаунт, вашето Notes съдържание ще се синхронизира по автоматичен начин по подразбиране, стига да не сте изключили тази опция от системните настройки, а за да разберете повече за възможностите на заложеното приложение, посетете тази връзка.

iPhone XR цена article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.