imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Как да запишете img или iso архив на носител през macOS


Няма никакво значение дали вече сте преминали към последната версия на macOS или все още използвате Sierra. Всеки от вас може да инсталира полезното Etcher приложение, чрез което да запише img архив от съдържание по огледален начин на преносима памет или пък на диск, а ние ще ви покажем какви стъпки трябва да предприемете за целта.

Ако ви се налага да копирате img, iso, dmg, zip, dsk, etch, bin, bz2, gz, hddimg, raw, rpi-sdimg или xz архив на външна памет през вашия Mac, няма никаква нужда да се опитвате да намерите подходяща за целта възможност в заложеното приложение Disk Utility. Този път разработката не може да ви бъде от полза, но това не се отнася и за Etcher. Чрез разработеното от трета страна приложение всичко може да стане по един доста лесен начин, но преди това трябва да го свалите, след като посетите тази връзка.

Остава само да изберете източник на съдържание, след като кликнете върху Select Image, след това преносимата памет или диск, като преминете през Select Drive и да стартирате процеса. За целта, кликнете върху Flash и се въоръжете с търпение. Все пак, според размерите на избрания архив за копиране и скоростта на свързаната външна памет може да се наложи да изчакате малко по-дълъг период от време, докато прехвърлянето на съдържание приключи, но има и една малка особеност.

След като стартирате процеса, приложението ще изтрие цялото съществуващо съдържание от свързаната преносима памет, преди да започне да копира предварително избрания архив. Това е всичко, Etcher ще ви запознае с доклад с подробна информация, когато задачата е изпълнена, както и ще постави външната памет в подходящ режим да бъде извадена от вашия Mac.

iPad Pro new vnoski article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.