imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Как и защо да изключите Location Services през iOS 12


Измежду всички използвани от вас iOS приложения присъстват не малко варианти, които карат устройството да проверява локацията ви във фонов режим и то дори без да се нуждаят от нея. За да персонализирате тази настройка, отворете Settings, след това Privacy и докоснете върху Location Services. От тук може да забраните на което и да е от инсталираните приложения да се допитва до устройството за вашата актуална локация, а ние ще ви покажем как и защо да изключите напълно всички Location Services през iOS.

Преди всичко, трябва да знаете, че за да определи вашето точно местоположение, Location Services използва не само вградения GPS модул, но и тези за безжична Wi-Fi мрежа и Bluetooth, докато причините за деактивирането на полезната възможност се свеждат до две основни – ако желаете да скриете своята локация от всички приложения, които използвате или пък искате да спестите от енергията на вградената батерия, особено когато нямате възможност да я заредите в близките няколко часа. Нека видим и какви стъпки трябва да предприемете, за да изключите Location Services:

  • Отворете Settings през вашия iPhone или iPad.
  • Преминете през раздел Privacy.
  • Докоснете върху Location Services.
  • Отново докоснете върху Location Services.
  • Изключете полезната възможност по стандартен начин.
  • Потвърдете действието си, като изберете Turn Off.

Ако вече сте преминали през описаните стъпки, вашето iOS устройство няма да сподели локацията ви с нито едно от инсталираните приложения, но има и една малка особеност. Функцията ще се активира автоматично в режим на Emergency SOS, което е съвсем разбираемо. При положение, че вече сте заредили батерията на вашето устройство или пък локацията ви не е поверителна, може да включите отново Location Services. За целта, повторете описаните стъпки и сте готови, а за да разберете как да оптимизирате работата на вашия iPhone или iPad, посетете тази връзка.

iPhone XR цена article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.