imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Как iOS 8 “изяде” 4 милиона потребителя на Twitter


В началото на февруари от Twitter обявиха финансовите резултати на компанията за последното тримесечие на 2014 година. Някои от цифрите не оправдаха очакванията, което според финансовия директор Антъни Ното, се дължи на Apple.

„Загубихме около 4 милиона потребителя заради iOS 8”- заяви Ното.

Всъщност общият брой потребители не е намалял, но се е увеличил по-малко от очакваното. Много хора не разбират какво общо има iOS 8 с това и защо Twitter обвинява Apple.

Главният изпълнителен директор на Twitter Дик Костоло хвърля малко повече светлина по този въпрос:

“Имаше два проблема. Единият е свързан с премахването на автоматичното показане на свързани туитове в Safari – заради него загубихме 3 милиона потребителя и не очакваме да си ги върнем. Другият проблем беше свързан с кодирането на интегрирането на Twitter в iOS, водещ до неуспешно стартиране на Twitter от потребителите направили интеграцията.”

Twitter-HQ
Централата на Twitter; снимка: Аарън Дюран / Twitter

Нека сега обясним и с по-прости думи: При iOS 7 Safari Reader автоматично извличаше съдържание, споделено от хората, които следвате в Twitter, докато при iOS 8 ново съдържание се извлича само ако натиснете специален бутон в Safari. Освен това компанията твърди, че 1 милион потребители са били загубени заради забравени пароли, необходими при смяна на телефона с iPhone 6 или iPhone 6 Plus.

Независимо от всичко финансовите резултати, които обявиха от Twitter, не са никак лоши. Приходите на компанията за последното тримесечие са $ 479 милиона, което е с 6% над очакваните 453 милиона. Четирите милиона потребителя, за които става дума тук, са само малка част от 288 милиона активни потребителя на социалната мрежа. Разбира се, в условията на нарастваща конкуренция всеки един потребител е важен, а увеличението на броя хора, използващи Twitter спрямо предходното тримесечие е само 1.4% – най-малко в историята на компанията. А на вратата вече чукат Instagram, WhatsApp и Snapchat.

Източник: Business InsiderCult of Mac.

 

iPhone X vnoski article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.