imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Как може да изглежда очакваното iPad Pro поколение


Слуховете за появата на изцяло ново iPad Pro поколение с разпънат екран във всеки край и вградена TrueDepth предна камера стават все повече с всеки изминал ден. За съжаление, по време на Apple Special Event преди около месец не се запознахме с тази прогнозирана разработка, но това не е никакъв проблем. Според повечето източници, очакваният таблет на технологичния гигант ще се появи в рамките на този месец, за което свидетелстват и споделените преди броени часове концептуални изображения в Slashleaks.

Нито една от прогнозите не е подкрепена официално от Apple, но от друга страна, към вече подаденото заявление в Евразийската икономическа комисия (EEC) за регистрация на няколко нови A1934, A1979, A2013, A2014 и A1985 модела застава и тази в китайското министерство на промишлеността и информационните технологии (MIIT) на A1876, A1980 и A1993, но с една малка особеност. Този път имаме и едно Bluetooth устройство с модел A2051, който бихме могли да разпознаем като очакваното второ поколение Apple Pencil, но нека видим и новите концептуални изображения.

Също така не бихме подминали и следата за появата на iPad Pro с разпънат екран и вградена TrueDepth предна камера, която разработчиците на компанията оставят в първата тестова версия на iOS 11.3. Filipe Espósito от iHelpBR открива присъствието на „modern iPad“ в кода на системата, което ни напомня за iPhone X. Месеци преди да се запознаем с иновативното десето поколение, то беше маскирано като „modern iPhone“ в тестовите версии на iOS 11, но нека видим и с какви технически характеристики ще може да се похвали очакваното устройство, според повечето източници.

  • 10.5 инчов Retina LCD модел с екран от край до край и малко по-малки външни размери от тези при актуалното поколение – висок 247.5 мм, широк 178.7 мм и дебел 6 мм и разпънат 12.9 инчов вариант отново с малко по-малки външни размери – висок 280 мм, широк 215 мм и дебел 6.4 мм (според последния доклад на Mac Otakara).
  • Премахнат 3.5 мм аудио изход или промяната, с която се отличават всички iPhone поколения след появата на iPhone 7 (според последния доклад на Mac Otakara).
  • Разпънат Retina LCD екран с диагонал от 11 инча при идентични външни размери с актуалното 10.5 инчово поколение и по-голям вариант с отново 12.9 инчов диагонал на екрана, но при по-малки размери на корпуса.
  • Премахнат Home бутон и вградена TrueDepth предна камера, която може да разпознае лицето на своя потребител.
  • Актуалното поколение разполага с процесор A10X Fusion и 4 гигабайта оперативна памет, които ще преминат през промяна, макар и да не става ясно точно каква. Според повечето източници, очакваните поколения ще се отличават с процесор A12.
  • Значително по-бързо 18 ватово USB-C зарядно устройство в комплекта.
  • Възможност за връзка с очакваното второ поколение Apple Pencil, само като доближите умната писалка към таблета, без да се налага връзка с нея чрез стандартния Lightning порт.
  • Цената и на двете поколения вероятно няма да се различава от тази на актуалните към днешна дата устройства.
  • Операционна система, с която ще дебютират очакваните iPad Pro поколения – iOS 12.1.

Не трябва да забравяме, че iOS 12 се отличава и с един нов, идентичен с този при iPhone X жест за отваряне на Control Center, но през iPad. Вместо да го изтеглите от долната страна на екрана, просто трябва да прeкарате пръст от горния десен ъгъл към централната част и сте готови, но има и още нещо. Иконата на iPad в iOS 12 се различава значително от тази в iOS 11 и не само. Новата версия на системата загатва и за iPad със заоблени ъгли на екрана, подобно на тези, с които може да се похвали iPhone X.

Видно и от днешните концептуални изображения, стандартният Home бутон е премахнат, като заедно с него е намален значително и размерът на декоративната рамка около екрана, което за пореден път загатва за появата на таблет на Apple с разпънат екран и вградена TrueDepth предна камера. Подобно на всички iPhone поколения след седмото, стандартният аудио изход също липсва от корпуса на очаквания таблет, но за да се запознаете с него, ще се наложи да изчакате още малко.

Вероятно устройството ще дебютира по-късно през този месец, а за да си припомните характеристиките на последното шесто поколение iPad, посетете тази връзка.

Източник: MacRumors

MBAir 1850 article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.