imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Как може да изглежда следващата версия на iOS


Според последната прогноза на Mark Gurman от преди около месец, в рамките на тази година Apple не само ще изравни възможностите на iOS с тези на macOS още повече, но и всяко следващо приложение ще може да бъде стартирано и през двете системи. Интересните macOS концептуални изображения на Álvaro Pabesio от преди броени часове определено подкрепят това твърдение, а ние ще ви покажем по какъв начин може да изглежда и следващата версия на мобилната операционна система, според iOS News And More.

Няма как да бъдем сигурни, че с iOS 12 и macOS версия 10.14 ще се запознаем с очакваните универсални приложения. Все пак информацията не е подкрепена официално от Apple, но от друга страна изглежда правдоподобна. Хронологично погледнато, възможностите между двете системи се изравняват все повече с всяка следваща версия, но нека видим на какви промени залагат дизайнерите от iOS News And More в своята изцяло нова концептуална колекция от изображения.

Ако трябва да разгледаме любопитните промени последователно, на първо място ще обърнем внимание на обновения заключен режим на устройството. Концептуалното изображение е само едно, а единственото нещо, за което загатва е появата на вариант, примерно да видите прогнозата за времето, просто като плъзнете пръст от горната страна на екрана към долната.

След като отключите устройството, пред вас ще се появи един не толкова различен начален екран. Единствената промяна се състои в липсата на стандартното име под иконата на което и да е приложение, папка или игра. При всички положения, нещата изглеждат доста по-изчистено, а според нас всеки потребител ще може да активира тази промяна по своя собствена преценка. За да видите името, което се крие зад някоя от иконите, вероятно ще трябва да задържите пръст за кратко върху нея.

Подобно на полезната Restrictions възможност, с която може да се похвали и актуалната версия на iOS, и през iOS 12 всеки потребител ще може да заключи някое от своите приложения, но по един по-лесен начин. За да отворите разработката, ще се наложи да удостоверите вашата самоличност с Face ID или пръстов отпечатък, вместо чрез шест цифрената комбинация, с която се отличава функцията към днешна дата.

Следващата, не толкова сериозна, но от друга страна доста удобна промяна се крие в изцяло новата скала, която се появява всеки път, когато решите да промените силата на звука. Нейното място е в горната част на екрана, като се слива по един доста семпъл начин с малкия остров, в който е разположена слушалката, предната камера и всички сензори, с които разполага iPhone X.

Ето и една изцяло нова възможност, за която чуваме за пръв път. Вероятно подобно на настолната операционна система, Guest Mode ще позволи на трета страна да отключи вашето устройство, но тя няма да има никакъв достъп до съдържанието или вероятно ще може да достъпи само до избрана част от него, като предварително избрани телефонни номера. Промяната определено би била доста полезна, примерно при възникване на спешен случай.

Достатъчно е само да докоснете малко по-силно и да прекарате пръст от дясната страна на екрана към лявата и пред вас ще се появи изцяло новият панел, през който може да видите всички отворени приложения, да се върнете към началния екран или да отворите някоя от изброените разработки. Всичко това ще може да стане без да затваряте приложението, което използвате в този момент, което ни навежда само на една мисъл. Вероятно с iOS 12 ще може да се възползваме и от полезната Drag&Drop възможност през iPhone.

Все още не става ясно точно по какъв начин ще може да активирате характерната към днешна дата за iPad възможност Split View, но едно е сигурно. Ако iOS 12 ни запознае с подобна промяна, прехвърлянето на съдържание от едно приложение към друго ще може да стане по един изключително бърз и удобен начин.

Прогнозираните промени в следващата версия на FaceTime, която ще дебютира с iOS 12, не са кой знае колко големи – опция за разговор с до четири участника едновременно, както и един реорганизиран и обновен дизайн, който между другото изглежда доста семпъл и удобен за ползване.

Последната промяна, за която загатват дизайнерите от iOS News And More е скрита в заложеното приложение Camera. Вероятно всеки потребител ще може да паузира видео запис, да промени настройките на картината, както и нейното качество и след това да продължи със своя запис точно от там, до където е стигнал преди краткото прекъсване.

Прогнозираните промени, за които свидетелстват концептуалните изображения определено ни карат да очакваме с нетърпение появата на следващата версия на мобилната операционна система, а ние ви припомняме, че ще се запознаем с нейната първа бета по време на Световната конференция на разработчиците WWDC 2018 през юни.

Източник: Behance

iPhone Xs вноски article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.