imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Каква част от вашите приложения няма да работят с iOS 11


През 2013 година Apple ни запозна с първия 64 битов iPhone – iPhone 5S, което оказа отражение и върху развитието на всички приложения за iOS. През 2015 година компанията наложи забрана на разработчиците както да качват, така и да актуализират вече качени 32 битови приложения в App Store, но нека се върнем към днешна дата. Вероятно вече знаете, че с появата на iOS 11 през септември, всички 32 битови приложения ще останат в миналото, а ние ще ви покажем как да проверите дали вашето устройство разполага с подобни разработки.

Припомняме ви, че още с появата на деветата версия на iOS започнахме да срещаме известие при стартиране на всяко 32 битово приложение, уведомяващо ни, че съответната разработка може да забави работата на устройството. След като се съгласите, можете да продължите да използвате избраното приложение. С iOS 11 обаче всички подобни варианти ще изчезнат от рамките на App Store, а вие няма да разполагате с възможност да ги стартирате по никакъв начин, което не е толкова страшно.

Реално погледнато, за да разполагате с 32 битово приложение, точно тази разработка трябва да не е актуализирана през последните две години, което е доста малко вероятно. За да разберете дали и вашето устройство може да се похвали с някое друго остаряло приложение, просто отворете Settings, преминете през General и докоснете върху About. Остава само да потърсите Applications и да се опитате да отворите раздела, но ако това е невъзможно, значи всички приложения, с които разполагате работят на 64 битова архитектура.

При положение, че преминете към раздел Applications, точно в него ще видите всички инсталирани 32 битови приложения на вашето устройство, а за да разберете повече за очакваната нова версия на операционната система, просто посетете тази връзка.

Източник: 9to5mac

beats promo

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.