imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Какви грижи трябва да полагате за вашия резервен iPhone


Не малка част от потребителите съхраняват някое от своите стари iPhone поколения, за да го използват като резервно устройство, когато е необходимо, но за целта не е достатъчно само да го приберете, примерно в някой шкаф и да забравите за него. Това ваше действие няма да окаже положително отражение върху вградената литиево-йонна батерия, а ние ще ви покажем по какъв начин да се грижите за тези устройства, които вече не използвате във вашето ежедневие.

Преди всичко, обърнете внимание на мястото, където ще складирате вашия стар iPhone. Устройството не трябва да бъде пристиснато от други предмети, изложено на пряка слънчева светлина или поставено във влажна среда. При положение, че пазите неговата оригинална опаковка, това би било най-доброто място за него. Просто го приберете в кутията и го поставете в някой шкаф, но има и още няколко малки особености. Перфектната температура на околната среда трябва да бъде между 16 и 22°C или в краен случай да не бъде по ниска от нулата или по-висока от 35°C.

Ако не спазите температурните изисквания, това определено може да повреди вградената литиево-йонна батерия, но не трябва да забравяте, че е необходимо да обърнете внимание и на нейния заряд, преди да съхраните вашето резервно iPhone поколение. Не бъдете максималисти. Ако заредите батерията изцяло, преди да приберете устройството, това няма да окаже положително отражение върху нейния живот. Просто прекратете процеса по зареждане, когато скалата достигне до 50% и сте готови, но има и още едно, бихме казали малко досадно условие.

Препоръчително е на около половин година да поставяте устройството, което не използвате в режим на зареждане, като отново трябва да го изчакате да достигне до заряд на батерията от 50%. Остава само повторно да го приберете на подходящо място и може да бъдете сигурни, че вашият стар iPhone ще бъде в готовност да ви помогне в качеството си на резервно устройство, без значение от това колко дълъг период от време не сте го използвали.

Повече за последното, десето поколение iPhone може да разберете, след като посетите тази връзка.

AirPods game w1 article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.