imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Какви продукти може да представи Apple на 12 септември


Вече знаем точната дата, на която Apple ще представи своите нови iPhone поколения, дори нещо повече. До представянето на прогнозираните разработки с разпънат екран остават броени часове. Събитието ще стартира утре в Steve Jobs Theater (в новата централа на компанията) с начален час 20:00 ч. наше време, но има и една малка особеност. Освен с очакваните смартфони, според повечето източници технологичния гигант ще ни изненада и с редица нови продукти.

За да разберем точно с какви продукти ще се запознаем, просто трябва да изчакаме още съвсем малко, но това не ни спира по никакъв начин да направим обобщение на всички прогнози, през които сме преминали през последните няколко месеца. Започваме с най-интересната част – очакваните iPhone поколения. Всяко от тях ще разполага с разпънат екран във всеки край и вградена TrueDepth предна камера, която ще може да разпознае вашето лице, докато размерите са следните:

  • iPhone XC (прогнозираното 6.1 инчово по-бюджетно поколение).
  • iPhone XS (прогнозираното 5.8 инчово второ поколение на iPhone X).
  • iPhone XS Plus (прогнозираният 6.5 инчов вариант Plus на iPhone X).

Повече за прогнозираните смартфони може да разберете, като посетите тази връзка, а ние преминаваме към изцяло новото iPad Pro поколение, отново с разпънат екран и вградена TrueDepth предна камера. Освен с характерните промени за iPhone X, разработката ще може да се похвали с диагонал на екрана от 11 и 12.9 инча и вграден процесорен чип A12, но има и още нещо. Вероятно прогнозираното iPad Pro поколение ще разполага и с 18 ватово USB-C зарядно устройство в комплекта, което важи и за очакваните iPhone поколения.

След броени часове може да се запознаем и с изцяло нов MacBook. Според Digitimes, устройството ще разполага с диагонал на екрана от 13 инча, спрямо сегашното 12 инчово предложение и дисплей панел, идентичен на този, с който се отличава актуалното 13 инчово MacBook Pro поколение, но това не е всичко. Източниците загатват, че цената на предложението няма да се различава кой знае колко от тази на актуалното MacBook Air поколение. Вероятно тя ще бъде малко по-висока, но и значително по-ниска от тази на последния MacBook.

Ако трябва да се доверим на повечето източници, утре ще се появи и прогнозираното AirPower безжично зарядно устройство на Apple. Достатъчно е само да поставите вашия iPhone 8, 8 PlusX или някое от очакваните поколения на специалната безжична поставка и неговата батерия автоматично ще премине в режим на зареждане, което се отнася и за Apple Watch. Според Best Buy и един от интересните доклади на Macotakara, очакваната AirPower поставка ще се появи през септември, а заедно с нея може да се запознаем и със следващото поколение безжични слушалки на Apple.

Реално погледнато, висококачествените AirPods няма да се отличават с кой знае какви технически или визуални промени, дори напротив. Единствената разлика спрямо предното поколение ще бъде във вградения модул за безжично зареждане на кутията, а това ни навежда на още едно предположение. Вероятно всеки потребител ще може да закупи зарядната кутия самостоятелно. В нея ще може да бъде поставено и настоящето поколение безжични Airpods слушалки.

Вероятно в рамките на 12 септември компанията ще ни запознае и с четвъртото поколение Apple Watch, но ако трябва да бъдем честни, прогнозираните продукти са прекалено много. Ще се изненадаме доста сериозно, ако всички предложения дебютират утре. Ние залагаме на новите iPhone поколения, iPad Pro и безжичната AirPower поставка на Apple, но има и още нещо. Не изключваме вероятността в рамките на тази есен да дебютират и останалите прогнозирани разработки, а към днешна дата не ни остава нищо друго, освен да изчакаме до утре и да видим коя част от интересните прогнози ще срещне бял ден.

Разбира се, както обикновено, ще ви запознаем с новините около голямото Apple събитие, още докато се случват.

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.