imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Какви продукти може да представи Apple на 27 март


Няма как да сме сигурни с какви продукти ще ни изненада Apple тази пролет, но едно е ясно. Компанията ще представи своите най-нови разработки на 27 март, за което свидетелстват и интересните Let’s take a field trip покани от преди няколко дни.

Събитието, което ще се проведе в Чикаго поставя акцент върху новите творчески идеи за учители и студенти, а ние ще се върнем няколко години назад. С последното си подобно мероприятие през сравнително далечната 2012 година компанията постави фокус просто върху няколко нови софтуерни разработки, като iBooks 2, iBooks Author и iTunes U за iPad, но вероятно тази година нещата ще са малко по-различни.

ClassKit

Ако се доверим на последните сведения на 9to5mac, Apple подготвя една не просто нова, свързана с образователната система рамка, от която ще могат да се възползват всички разработчици и вероятно преподаватели. Изготвянето на тестове или поредица от такива чрез ClassKit ще може да стане по един изключително лесен начин.

iOS 11.3

Според повечето източници, третата основна актуализация на мобилната операционна система ще се появи тази пролет, а според нас това може да се случи точно на 27 март. Все пак преди няколко дни се запознахме с шестата бета на разработката, която вероятно следващата седмица ще бъде последвана и от официалната версия на iOS 11.3.

Актуализацията може да се похвали с появата на полезната Battery Health възможност, нови Animoji предложения за iPhone X, обновена ARKit връзка и други промени, с които може да се запознаете, след като посетите тази връзка.

Apple Pencil

Второто поколение вероятно ще се отличава с по-малко тегло, редуциран размер, вграден W1 или дори W2 чип, който може да се погрижи за моменталната връзка на Apple Pencil с вашето iOS устройство и не на последно място – вграден модул за вибрация, благодарение на който, всеки потребител ще може да разбере по един още по-лесен начин точно кога умната писалка се е свързала с неговото устройство, но има и още една интересна прогноза. Съществува вероятност новият стилус да разполага с модул за безжично зареждане на вградената батерия.

MacBook

Компютърът ще се отличава с диагонал на екрана от 13 инча, спрямо сегашното 12 инчово предложение и дисплей панел, идентичен на този, с който може да се похвали актуалното 13 инчово MacBook Pro поколение, но това не е всичко. Източниците загатват, че цената на предложението няма да се различава кой знае колко от тази на актуалното MacBook Air поколение. Вероятно тя ще бъде малко по-висока, но и значително по-ниска от тази на последния MacBook, а вграденият Retina дисплей ще бъде произведен от LG.

Аксесоари

По време на Let’s take a field trip може да се запознаем не само с обновен вариант на AirPods, но и с безжичната зарядна поставка на Apple. Повече за AirPower може да разберете, след като посетите тази връзка, а ние ви припомняме, че висококачествените AirPods няма да се отличават с кой знае какви технически или визуални промени, дори напротив. Единствената разлика спрямо предното поколение ще бъде във вграденият модул за безжично зареждане на кутията.

iPhone X в нова разцветка

Припомняме ви, че преди около година или точно миналата пролет, Apple ни изненада със специалното RED издание на iPhone 7, което вероятно ще се повтори и през тази пролет, но с една малка разлика. Новата разцветка на корпуса ще окаже отражение върху iPhone X, докато според Benjamin Geskin тя ще бъде златиста, в което твърдение няма как да бъдем сигурни по никакъв начин.

Реално погледнато, няма как да бъдем сигурни, че точно на 27 март ще се запознаем с който и да е от прогнозираните продукти, което е съвсем разбираемо. Apple пази в тайна програмата на очакваното събитие, а ние нямаме търпение да настъпи следващата седмица или по-скоро вторник, когато ще разберем каква част от изброените варианти ще срещне бял ден.

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.