imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Какви промени очакваме да видим в iOS 13


Реално погледнато, до представянето на първата тестова версия за разработчици на iOS 13 остават по-малко от два месеца. Припомняме ви, че очакваната бета версия на следващата мобилна операционна система ще се появи по време на WWDC 2019 в началото на юни месец, но до тогава нищо не ни спира отново да разгледаме всички прогнозирани промени, които този път са подкрепени и от Guilherme Rambo от 9to5mac

Трябва да знаете, че нито една от изброените промени не идва официално от Apple. Всички предложения са базирани изцяло на известните ни към днешна дата концептуални варианти на системата, както и на непотвърдена информация, идваща от различни източници, но това не означава, че няма да срещнем част от тях в iOS 13.

Guest режим

Вероятно тази промяна ще намери своето място в iPad. Просто отключвате таблета с втори профил, така че вашето съдържание или част от него да бъде скрито от трети лица, на които сте поверили устройството си. Ако използвате macOS, със сигурност вече сте се запознали с удобния потребителски режим.

Нова звукова скала

От доста време очакваме появата на нов вариант, който да ни покаже точно какво е нивото на звука. Все пак характерният към днешна дата Sound bar заема доста голяма част от видимото пространство на екрана, но явно с iOS 13 това ще се промени. Скалата не само ще може да се похвали с доста редуциран размер и изцяло нова визия, но ще отиде в горната част на екрана.

Заключен екран

Последните iPhone-и, заедно с третото iPad Pro поколение се отличават с разпънат екран и премахнат Home бутон, а ние имаме една добра новина. Заедно с iOS 13 вероятно ще се появи и виртуален Home бутон в долната част на екрана, когато устройството е заключено. Чрез него всеки от вас ще може да го отключи по алтернативен начин или пък да стигне до някое приложение или функция, съобразно предварително направена настройка.

Control Center

Визуалните промени не са кой знае колко сериозни, но пък в концептуалното изображение прави силно впечатление една изцяло нова възможност – да изберете точно към коя безжична мрежа да се свържете и то без да преминавате през системните настройки или пък автоматичното меню.

Тъмна тема

Потребителите на настолната операционна система вече разполагат с вариант да стартират Dark Mode, стига да са инсталирали последната Mojave версия на macOS, която промяна вероятно ще стигне и мобилната система с очакваната нова версия през септември месец на тази година, зад което твърдение застава и разработчикът на приложения Guilherme Rambo от 9to5mac.

Съвсем стандартно, очакваме да видим и подобрения в скоростта на работа и стабилността на iOS 13, в което отношение сме сигурни, че разработчиците от Apple няма да ни разочароват. Винаги може да оставите вашето мнение относно изброените промени или пък да добавите някоя друга, като напишете коментар под статията или публикацията ни във Facebook, а за да разберете повече за промените, с които може да се похвали iOS 12, посетете тази връзка.

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.