imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Какво да направите ако 3D Touch във вашия iPhone не работи


Полезната 3D Touch възможност, която дебютира с iPhone 6S позволява на всеки от нас да стигне до някое скрито меню или настройка по един изключително лесен начин. Просто докосвате малко по-силно, например, върху някоя икона на приложение и пред вас ще се визуализира списък с неговите разширени възможности, а ние ще ви покажем какво да направите, ако функцията не реагира.

3D Touch може да спести значителна част от времето, с което разполагате, особено ако вече сте инсталирали iOS 11. Последната версия на операционната система ще ви позволи да се възползвате от няколко, бихме казали, различни начина на докосване, като при всеки от тях устройството ще реагира по индивидуален начин. Промяната може да ви се стори малко объркваща, но само на пръв поглед, но нека да си припомним и различните варианти:

  • Кратко докосване или стандартно, което е познато на всеки от нас.
  • Продължително с преместване, което активира страхотната Drag & Drop възможност.
  • Продължително докосване върху съдържание, което предоставя вариант за неговото премахване.
  • 3D Touch продължително докосване ще отвори стандартното скрито меню с разширени възможности.

Повече за всички нови възможности, с които се отличава iOS 11 може да разберете, като посетите тази връзка, а ние ще ви покажем какво да направите, ако 3D Touch блокира или не реагира. За да се възползвате от функцията, трябва да разполагате с iPhone поне поколение 6S или по-ново, а ако това е така, но дори и след като докоснете по-силно върху екрана на устройството не се получава нищо, проверете дали сте включили 3D Touch в системните настройки.

За целта отворете Settings, след това General и Accessibility и потърсете името на полезната възможност. Остава само да я включите или пък просто да промените чувствителността на докосване. Разполагате с възможност да избирате между Light, Medium и Firm, а ако и това не помогне, просто рестартирайте вашето устройство или направете Hard Reset, като задържите бутона за включване и основния, докато не екрана не се появи логото на Apple.

Ако разполагате с iPhone 7, за да направите Hard Reset, натиснете и задръжте бутона за намаляване на звука и този за включване, докато при осмото и десетото поколение комбинацията е между тези за намаляване, усилване и включване, но има и още нещо. При положение, че сте заменили счупен екран с неоригинален такъв, в това се крие и причината, поради която функцията не работи, а ако се опитвате да стигнете до нея през вашия iPad – таблетите на Apple не поддържат 3D Touch.

Buy Back article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.