imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Какво трябва да направите преди да инсталирате macOS High Sierra


До представянето на празничния iPhone в комплект с iOS 11 остават точно два дни, но заедно с тях ще се запознаем и с новата High Sierra версия на настолната операционна система macOS. Предложението може да се похвали с никак не малко промени и интересни възможности, като на челна позиция поставяме Apple File System. APFS е оптимизирана специално за вашия вграден Flash Drive, не не трябва да забравяте, че преди да преминете към актуализацията е препоръчително да изпълните няколко съвсем кратки стъпки.

Реално погледнато, дори и да не архивирате съдържанието на вашия Mac, това не трябва да представлява проблем. Всяка част от него ще се появи в новата система, след като процесът приключи, но все пак може да настъпи и усложнение. Вероятността това да се случи е доста малка, а от съображения за сигурност, ние ви препоръчваме да се подсигурите.

Направете резервен бекъп

При всички положение, тази стъпка звучи малко банално, но не трябва да я подминавате по никакъв начин. Не случайно акцентираме върху нея при всяка нова версия или основна актуализация на която и да е операционна система. Отворете Launchpad и кликнете върху Time Machine. След това преминете към Set Up Time Machine и изберете носител, върху който да запазите вашето съдържание, като кликнете върху Select Backup Drive. Остава само да изберете коя част от съдържанието, искате да архивирате и да стартирате процеса.

Обновете всички приложения

Новата файлова система в macOS High Sierra изисква и сериозни промени във всяко от инсталираните приложения, с които разполагате, но това не трябва да ви притеснява. От представянето на първата бета на системата, всички разработчици се заеха с обновяването на техните приложения, така че да бъдат съвместими с APFS, а единственото нещо, което трябва да направите вие е да актуализирате всеки вариант по стандартен начин през App Store, преди да преминете към High Sierra.

Изключете приложенията, които се стартират автоматично

Като продължение на предната стъпка, ще се наложи и то задължително да деактивирате всяко приложение, което се стартира по автоматичен начин заедно с операционната система. Все пак съществува вероятност то да не е подготвено за High Sierra, което може да замрази процеса по обновяване на системата. За целта, отворете System Preferences, след това Users & Groups и кликнете върху Login Items. Премахнете отметката, която се намира пред всяко от изброените приложение и сте готови.

Бъдете търпеливи

Както ние, така и от всяка точка на света очакват новата настолна система на Apple, което ни навежда само на една мисъл. Свалянето на инсталационния пакет може да отнеме малко повече време, особено в първия ден от неговото пускане, но това е съвсем нормално. Все пак сървърите на компанията ще са изключително натоварени, а единственото нещо, което ви остава е да се заредите с търпение или пък да предприемете тази стъпка няколко дни след представянето на системата.

Повече за промените, с които може да се похвали настолната операционна система macOS High Sierra може да разберете, като посетите тази връзка.

Източник: AppleWorldToday

iPhone SE prom article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.