imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Какво да направите при проблем с Shortcuts в iOS 12


Функционалността на заложеното Shortcuts приложение в iOS 12 се припокрива до голяма степен с вече познатата ни разработка Workflow, което не ни изненадва по никакъв начин. Все пак Apple придоби приложението за създаване на автоматични процеси преди около година, а ние вече знаем точно къде може да откриете неговите възможности. Достатъчно е само да отворите Shortcuts и може да създадете своята нова последователност от команди по един още по-лесен начин.

Ако вече сте инсталирали iOS 12, вероятно новото приложение се е появило измежду всички налични, но при положение, че това не е така, няма от какво да се притеснявате. Просто потърсете името на разработката в App Store или посетете тази връзка и я свалете по стандартен начин, а ние се насочваме към най-интересната промяна в приложението, но има и една малка особеност. Не малка част от потребителите се оплакват, че разработката допуска грешка или по-скоро не може да стартира процес чрез Siri гласова команда и то само когато заложената последователност води към разработено приложение от Apple, което вече не е никакъв проблем.

За да отстраните неприятната грешка, която допуска заложеното приложение, просто трябва да инсталирате първата поправка на iOS 12.1, която се появи преди броени часове и сте готови, а за да създадете своя собствена поредица от команди, отворете Shortcuts, докоснете върху Create Shortcut и започнете, като добавите първото действие или пък константа, след като я изберете от всички налични, разположени в долната част на екрана. Винаги може да проверите какъв е крайният резултат, като докоснете върху иконата за пускане, разположена в горната средна част на екрана, но има и още нещо. В App Store започнаха да се появяват доста актуализации на приложения, които вече са съвместими с Shortcuts.

 

Ако искате да започнете от „нулата“, но все още не знаете точно какъв да бъде вашият първи проект, бихме могли да ви дадем едно кратко и лесно за изпълнение задание. Разполагате с възможност да накарате вашето устройство да направи снимка само с гласова команда. За целта трябва да позиционирате смартфона си по подходящ начин, да кажете Take Photo и да изберете колко снимки да бъдат направени, с предната или задна камера на устройството и сте готови, а за да разберете повече за iOS 12, посетете тази връзка.

iPad Pro new vnoski article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.