imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Какво да направите при проблем с Shortcuts в iOS 12


Функционалността на заложеното Shortcuts приложение в iOS 12 се припокрива до голяма степен с вече познатата ни разработка Workflow, което не ни изненадва по никакъв начин. Все пак Apple придоби приложението за създаване на автоматични процеси преди около година, а ние вече знаем точно къде може да откриете неговите възможности. Достатъчно е само да отворите Shortcuts и може да създадете своята нова последователност от команди по един още по-лесен начин.

Ако вече сте инсталирали iOS 12, вероятно новото приложение се е появило измежду всички налични, но при положение, че това не е така, няма от какво да се притеснявате. Просто потърсете името на разработката в App Store или посетете тази връзка и я свалете по стандартен начин, а ние се насочваме към най-интересната промяна в приложението, но има и една малка особеност. Не малка част от потребителите се оплакват, че разработката допуска грешка или по-скоро не може да стартира процес чрез Siri гласова команда и то само когато заложената последователност води към разработено приложение от Apple, което вече не е никакъв проблем.

За да отстраните неприятната грешка, която допуска заложеното приложение, просто трябва да инсталирате първата поправка на iOS 12.1, която се появи преди броени часове и сте готови, а за да създадете своя собствена поредица от команди, отворете Shortcuts, докоснете върху Create Shortcut и започнете, като добавите първото действие или пък константа, след като я изберете от всички налични, разположени в долната част на екрана. Винаги може да проверите какъв е крайният резултат, като докоснете върху иконата за пускане, разположена в горната средна част на екрана, но има и още нещо. В App Store започнаха да се появяват доста актуализации на приложения, които вече са съвместими с Shortcuts.

 

Ако искате да започнете от „нулата“, но все още не знаете точно какъв да бъде вашият първи проект, бихме могли да ви дадем едно кратко и лесно за изпълнение задание. Разполагате с възможност да накарате вашето устройство да направи снимка само с гласова команда. За целта трябва да позиционирате смартфона си по подходящ начин, да кажете Take Photo и да изберете колко снимки да бъдат направени, с предната или задна камера на устройството и сте готови, а за да разберете повече за iOS 12, посетете тази връзка.

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.