imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Какво да очакваме от WWDC 2017?


Съвсем скоро – тази вечер в 20:00 ще стартира Световната конференция на разработчиците. Технологичното мероприятие ще се проведе в столицата на Силициевата долина, като до 9 юни ще ни запознае с очакваните версии на всички операционни системи на Apple и с новите продукти на компанията.

Припомняме ви, че заедно с iOS, macOS, watchOS и tvOS тази година може да се запознаем и с доста хардуерни промени или поне това може да се случи според значителна част от прогнозите, които сме разгледали. Съществува голяма вероятност в рамките на WWDC 2017 компанията да представи нов 10.5 инчов iPad Pro, актуализиран вариант на MacBook, заедно с поколение Air и Pro и на последно място един независим Siri Speaker.

Операционни системи

iOS 11

Очакваната операционна система, която ще бъде представена довечера и вероятно ще направи официалния си дебют с iPhone 8 през септември, към днешна дата е една огромна загадка. Apple крие всички подробности доста сериозно, докато според част от непотвърдените източници iOS 11 ще се отличава с преработен интерфейс и актуализиран Siri с възможност за връзка към по-голяма част от не заложените приложения. FaceTime може да ни позволи да стартираме колективен разговор, а според Jimmy Iovine музикалното приложение или Apple Music ще се отличава с възможност за стартиране на TV съдържание.

ios-11-concept-cover

Официалната версия на разработката ще бъде представена заедно с iPhone 8 през септември, като голяма част от новите възможности ще останат скрити за нас точно до датата на дебютирането. Все пак според повечето източници очакваното осмо поколение ще разполага с разпънат екран във всеки край, вграден Touch ID сензор и възможност да разпознае вашето лице по доста точен начин, като всяка от изброените новости налага и сериозна промяна в операционната система.

macOS 10.13

Подобно на мобилната операционна система, настолната разработка също може да премине през някоя не толкова сериозна промяна в дизайна, както и актуализиран вариант на Siri. Синхронизацията между iOS и macOS напредва значително с всяка следваща версия на системите, като вероятно и с предстоящите варианти ще се запознаем с някое ново удобство от категорията. Според значителна част от източниците, версия 10.13 ще се характеризира с Apple File System или с по-бърза и оптимизирана файлова система, която дойде при мобилната операционна система още с третата основна актуализация на iOS 10.

macos-10-13

Вероятно Apple ще постави някое от следните имена в края на macOS 10.13:

Monterey, Mojave, Mammoth или Miramar.

watchOS 4

Операционната система, която задвижва Apple Watch не може да остане на заден план. Разработката ще се характеризира с промени в своя дизайн и актуализирани възможности на Siri, но прогнозите са доста оскъдни, което не ни оставя никакъв избор, освен да изчакаме представянето на първата бета версия на предложението след няколко часа.

apple-watchos-wwdc-2016_007-1403x789

tvOS 11

Предположенията относно горните системи определено са доста скромни, но не и колкото тези, които разкриват какви промени може да очакваме от разработката, която задвижва Apple TV. Вероятно появата на новия видео раздел в Apple Music и актуализацията на Siri ще окажат отражение и върху телевизионната разработка, но все пак това е едно предположение, което съвсем скоро може да бъде потвърдено или отхвърлено.

apple-tvos-11-cover

Устройства

MacBook Pro

Представените MacBook предложения от поколение Pro с Touch Bar панел през октомври на 2016 година вероятно ще преминат през една очаквана актуализация. Разработките ще се отличават с процесорен чип Kaby Lake и по-мощни видео характеристики, но това не е всичко. Съществува на малка вероятност професионалното поколение да се отличи с 32 гигабайта RAM памет.

05_macbook_touch_bar_test_mega

MacBook

Повечето източници на непотвърдена информация свидетелстват за един 12 инчов MacBook без промяна в своя дизайн, но с по-мощен процесорен чип Kaby Lake и оптимизирана видео карта, която ще окаже влияние върху издържливостта на вградената батерия. Предложението може да премине от максималните 8 гигабайта оперативна памет към вариант с двойно повече RAM.

uj-MacBook-cover

MacBook Air

Предложението не е актуализирано от 2015 година. Вероятно ще премине от процесорен чип Broadwell към Skylake или Kaby Lake, но и тази промяна не е потвърдена от достоверен източник.

MacBook-Air-746x419

Siri Speaker

Безжичната тонколона ще може да се свърже с вашите HomeKit аксесоари по съвсем стандартен начин, а според голяма част от източниците цената на разработката ще се различава с вариантите на Amazon и Google, но и предлаганото качество ще бъде доста по-високо. Вероятно Siri Speaker ще се отличава с осем високоговорителя, системен чип, идентичен на този при iPhone 6 или iPhone 6s и AirPlay съвместимост.

03_insane_hardware_dump_at_wwdc

Повече за Siri Speaker може да разберете, като посетите следната връзка.

iPad Pro

Всички предположения се обединяват около появата на един нестандартен към днешна дата iPad Pro с диагонал на екрана, равняващ се на 10.5 инча и мощен процесорен чип A10X. Изцяло новото поколение се доближава доста до представите ни за iPhone 8 или поне съобразно съвсем тънката рамка около екрана на устройството.

01_insane_hardware_dump_at_wwdc

За да разберете повече за 10.5 инчовото поколение, посетете тази връзка.

Световната конференция на разработчиците ще подкрепи или отхвърли част от интересните предположения, а ние ви припомняме, че разполагате с възможност да се присъедините към значимото мероприятието на живо, след като свалите WWDC за iOS по стандартен начин през App Store или да проследите събитието тази вечер в 20:00 от следния линк. Какво се случи на миналогодишната конференция, можете да си припомните тук, а ретроспекция на предишните 12 издания на събитието, можете да намерите тук.

Източник: MacRumors

iCare article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.