imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Какво не видяхме на октомврийското Apple събитие


Ако сте пропуснали четвъртото технологично събитие на Apple за годината, което се проведе преди около седмица, трябва да знаете, че компанията ни запозна с няколко изключително вълнуващи продукти в Mac и iPad категориите. Говорим за страхотното MacBook Air поколение с Retina дисплей, мощната версия на Mac mini и изцяло новото iPad Pro поколение с разпънат екран и TrueDepth камера, но нека видим и тази част от прогнозираните продукти, която очаквахме, но така и не се появи.

За разлика от Apple Special Event през месец септември, който премина под покрива на подземната Steve Jobs Theatre аудитория, четвъртото технологично мероприятие на компанията за годината се проведе на едно малко по-нестандартно място – Howard Gilman Opera House в бруклинската музикална академия в Ню Йорк, но нека разгледаме и продуктите, които все още очакваме.

iPad mini

Разпространеното mini поколение не е виждало актуализация от няколко години, но според известния с точните си прогнози анализатор Ming Chi Kuo това съвсем скоро ще се промени. Изцяло новият iPad mini ще може да се похвали с по-мощен процесор и вероятно с доста конкурентна цена, а има шанс таблетът да дебютира през следващите няколко месеца, като по-бюджетна алтернатива на мощното трето iPad Pro поколение. Разбира се, може и нов модел iPad mini така и да не се появи.

Mac

Този път Apple наистина успя да ни впечатли с изцяло новото 13 инчово MacBook Air поколение и с мощната Mac mini машина, но все още очакваме още няколко актуализирани предложения от Mac категорията. Става въпрос за някой iMac с по-мощен процесор и видео ускорител, което се отнася и за компактното 12 инчово MacBook поколение, но има и една малка особеност. Съществува вероятност разработките да се появят без специално организирано за тях събитие и то в рамките на следващите няколко седмици.

AirPower

Ако трябва да бъдем честни, вече чакаме повече от година да се появи и прогнозираното AirPower безжично зарядно устройство на Apple. Достатъчно е само да поставите вашия съвместим iPhone на безжичната поставка и неговата батерия ще премине в режим на зареждане, което се отнася и за Apple Watch. Според Best Buy и Macotakara, очакваната AirPower поставка ще се появи през тази година, заедно със следващото поколение безжични слушалки на Apple, а според KGI тези устройства ще дебютират в началото на следващата.

До изцяло новите разработки се подреждат и все още очакваните актуализирани AirPods безжични слушалки. Вероятно те ще се отличават с една съвсем малка промяна – кутията им ще може да се зарежда по безжичен начин, но има и една малка особеност. Не трябва да забравяме, че тези прогнози не са подкрепени официално от Apple, което не е чак толкова голям проблем. Вероятно поне част от тях са правдоподобни, а за да се уверим напълно в това твърдение, ще трябва да изчакаме още няколко седмици или до началото на следващата година.

iPhone Xs вноски article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.