imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Какво може да ви предложи 3-тата актуализация на watchOS


Дългоочакваното See you on the 7th събитие се проведе едва преди няколко дни, а заедно със страхотните нови продукти, като iPhone 7, Apple Watch 2, AirPods и няколко нови модела Beats, компанията представи и официалните актуализации на няколко операционни системи, с които работят различни Apple устройства.

Преди броени часове обърнахме внимание на страхотната 10-та актуализация на iOS, за което може да си припомните тук, както и на новата компютърна операционна система, наречена macOS Sierra.

Screen Shot 2016-09-10 at 8.38.47 AM

Възможностите и на двете операционни системи са доста разширени, а до тях подреждаме и официалната 3-та версия на watchOS, която, както знаете, е предназначена за Apple Watch устройство.

Ако все още не сте прегледали изключително полезните промени, които носи 2-рото поколение Apple Watch, може да го направите, като посетите следната връзка, а ние със сигурност смятаме, че всички хардуерни промени определено се подкрепят и допълват от новата watchOS 3 операционна система.

Към голяма част от подобренията, като наличието на нови приложения и теми за циферблата на часовника, бихме прибавили и значително повишената производителност на операционната система, страхотни промени, които със сигурност ще ви оставят с усещането, че носите нов часовник на своята ръка.

Screen Shot 2016-09-10 at 8.39.11 AM

Третата актуализация въвежда изцяло нов Dock, благодарение на който вече ще разполагате с по-бърз и лесен достъп до вашите любими и последно използвани приложения. Всяко едно от тях в новата операционна система е обновено, така че времето за зареждане може да се сравни с почти мигновен процес.

Управлението също е претърпяло известна промяна, като вече просто с едно плъзване на пръст върху екрана от ляво на дясно или в обратната посока, бихте могли да преминете от едно съдържание към друго, а когато прокарате пръст от долната към горната част на екрана на вашето Apple Watch устройство, ще се запознаете и с изцяло обновения Control Center с наличието на разширена информация.

Вече може да споделяте информацията от своите тренировки и постигнати резултати с вашите приятели, както и да коментирате постигнатите от тях резултати по един много лесен начин, директно през вашия умен часовник. Свежата социална промяна изглежда би мотивирала голяма част от потребителите към постигането на по-високи лични рекорди в спортните занимания.

Screen Shot 2016-09-10 at 8.39.28 AM

Едно от любопитните нови приложения, наречено Breathe, ще ви помогне с вашата ежедневна релаксация и ограничаване на стреса, като ви напомня и показва точно по какъв начин и колко дълбоко трябва да поемате въздух, а до него веднага се подреждат и още няколко нови app-ове, като Reminders и Find My Friends.

Наличието на новата SOS функция също изглежда доста удобен вариант, при който, само с едно специфично натискане на страничния бутон, ще може да сигнализирате за спешен случай без значение в коя точка на света се намирате.

До полезната SOS възможност подреждаме и другата удобна функция, която, макар и по различен начин от първата, отново се грижи за вашата сигурност, като съвсем лесно и бързо ви позволява да отключите вашето macOS устройство през часовника.

Подобренията в приложението Messages също изглеждат изключително удобни, като освен обновения дизайн, всеки потребител ще може да отговаря на получените съобщения по съвсем лесен и бърз начин, като изписва всяка една буква с пръст върху екрана на устройството, благодарение на новата функция, наречена Scribble.

Със страхотното второ поколение Apple Watch може да се запознаете, като посетите следната връзка.

iPhone SE buy back article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.