imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Какво ново във втората тестова версия на iOS 12.1


Ако не сте проследили всички бети на iOS 12, припомняме, че представената в първите тестови варианти възможност за провеждане на колективен FaceTime разговор изчезна от системата с нейната седма тестова версия, което не е чак толкова голям проблем. Както обещаха разработчиците от Apple, полезната промяна ще дебютира с първата актуализация на iOS 12.1, но нека разгледаме и втората тестова версия на разработката, която се появи преди броени часове.

Според проведените тестове на Group FaceTime от MacRumors, новата функция работи без никакъв проблем, но само на пръв поглед. Те не са изпълнени с максималните 32 участника, в което може да се крие и причината за премахването на полезната възможност от седмите тестови версии на iOS 12 и macOS Mojave. Допускаме, че при натоварване на FaceTime, колективният разговор може да блокира или да не функционира правилно, но монетата винаги има и друга, в този случай маркетингова страна.

Възможността за провеждане на колективен FaceTime разговор ще се появи в рамките на тази есен. Ако се доверим на първата бета на iOS 12.1, вероятно промяната ще дебютира точно с нея, но има и още нещо. Нейното пускане може да съвпадне с появата на очакваното iPad Pro поколение с разпънат екран и TrueDepth камера, а това означава само едно. Компанията вероятно иска да представи новите поколения таблети заедно с Group FaceTime и забавната възможност в заложеното приложение да се маскирате с някое друго Animoji или Memoji предложение, но нека разгледаме и втората бета.

Идва време да се запознаем и с първата и единствена грешка, която допуска новата версия на системата. Ако все още не сте се сдобили с някое от новите iPhone Xs или Xs Max поколения, вероятността да се сблъскате с нея е доста малка, но ако вече сте закупили някой от флагшип моделите на компанията, може да изпитате затруднение при зареждането на неговата батерия чрез кабелна връзка, но само при заключен екран. При положение, че батерията не се зарежда, просто трябва да събудите устройството и нещата ще си дойдат на мястото, а ние вече знаем, че с iOS 12.1 тази грешка ще остане в миналото.

Повече за iOS 12 може да разберете, след като посетите тази връзка, а за iPhone Xs и Xs Max, като натиснете тук.

iPhone XR цена article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.