imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Какво ново за очакваната скоро HomePod разработка


Измина точно половин година от началото на юни месец, когато заедно със своите нови продукти, Apple представи и една разработка, която определено се хареса на доста голяма част от потребителите. Според повечето прогнози, първите произведени единици от интелигентната тонколона HomePod ще се появят през декември месец, а ние разполагаме с малко повече информация относно възможностите й.

HomePod не е просто една стандартна Bluetooth колона. В нея е интегриран интелигентният асистент Siri, който не се различава от своята настолна версия и тази за iOS, но нека започнем с размерите и дизайнa на устройството. Цилиндричната форма на корпуса наподобява доста тази на Mac Pro, но не и съобразно своите размери. Височината достига до 17 см при ширина от 14 см, докато във вътрешната част на HomePod намира своето място и процесорната разработка A8, която е характерна за Apple TV от трето поколение и iPhone 6.

Благодарение на вградения интелигентен асистент, всеки потребител ще може да управлява колоната с гласови команди, да получи достъп до цялото съдържание на Apple Music, да изгради връзка със своите HomeKit аксесоари и не само. Интересната патентна заявка на Apple от преди около месец загатва, че HomePod ще използва пространствени данни, за да разбере в коя част на стаята се намирате и да регулира възпроизвеждането на звук по автоматичен начин, а според разработчика на приложения Guilherme Rambo, колоната ще разполага и със следните възможности:

  • Всеки потребител ще може да избере като мелодия на своята стандартна аларма което и да е парче в рамките на музикалната услуга Apple Music.
  • При повече от едно HomePod устройство, ще разполагате с възможност да ги синхронизирате по изключително лесен начин, след като достъпите до приложението Home.
  • Вариант да изберете точно кое от вашите устройства разполага с право да се свърже с HomePod и кое може да променя настройките на разработката.
  • Музикалните предложения, които стартирате през HomePod може да бъдат добавени към вашия музикален профил по автоматичен начин.
  • Възможност да свържете безжични слушалки с HomePod по доста лесен начин, като преминете през вече свързано с интелигентната тонколона iOS устройство.

Компактните размери на HomePod не оказват по никакъв начин каквото и да е отрицателно влияние върху качеството на разработката. В малкия корпус намират своето място точно седем високоговорителя и шест микрофона, а за да разберете повече за изцяло новото устройство на Apple, което вероятно ще се появи на пазара през декември в рамките на САЩ, Великобритания и Австралия, посетете тази връзка.

Източник: iDB

Xr order article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.