imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Какво очакваме да видим от Apple през следващите години


През септември на миналата година Apple представи три поколения iPhone. Всяко от тях разполага с мощен A12 Bionic процесорен чип, безрамков дизайн, TrueDepth камера с Face ID лицево разпознаване, камера с Portrait Mode и Portrait Lighting, но има и още нещо. За разлика от флагшип моделите iPhone Xs и iPhone Xs Max, колоритното XR поколение не може да се похвали с двойна камера. Малко по-късно или през ноември се запознахме с изцяло нов iPad Pro и мощната версия на Mac mini, но нека видим какво може да очакваме от Apple не само през тази година, но и в рамките на следващите две.

Нека да стартираме с очакваната Световна конференция на разработчиците WWDC 2019. Според повечето източници, по време на технологичното събитие освен с новите версии на операционните системи на Apple, ще се запознаем и с официалната версия на втората iOS 12 актуализация. Ето и какво друго очакваме:

 • Изцяло нов iPad mini от пето поколение.
 • Обновен iPad от седмо поколение.
 • Изцяло нов iPod touch от седмо поколение.
 • Прогнозираните AirPods 2.
 • Безжичната AirPower зарядна поставка.

Едва ли ще ви изненадаме с продуктите, с които вероятно ще се запознаем през септември месец на тази година. Съвсем очаквано, това са новите iPhone поколения, последвани от Apple Watch 5, но нека да видим с какво може да ни сюрпризира технологичният гигант към края на годината или през месец ноември:

 • Обновен Mac Pro.
 • Нов 5K монитор със съвсем тънка или без никаква декоративна рамка около дисплей панела.
 • Apple TV Dongle – по-бюджетен вариант на телевизионната разработка на компанията, подобно на Amazon Fire Stick и Google Chromecast.
 • HomePod от второ поколение.
 • Изключително висококачествени Over-Ear слушалки.
 • Актуализирани варианти на iMac и iMac Pro.
 • Актуализирани варианти на MacBook, MacBook Pro и MacBook Air.

По всичко изглежда, че се очертава една доста интересна година, но за да стане още по-интересно, нека направим един оптимистичен преглед и на продуктите, с които очакваме да се запознаем през 2020-та. До всички нови и актуализирани iPhone, iPad, копютърни предложения и аксесоари, вероятно ще се подредят и две изцяло нови предложения. На първо място поставяме прогнозираните AR смарт очила на Apple, докато веднага след тях се подрежда и една скрита промяна в Mac категорията. За разлика от всички предни поколения, вероятно очакваните Mac разработки през 2020-та ще разполагат с проектиран от Apple процесорен чип.

Не трябва да забравяте, че голяма част от информацията не е потвърдена официално от Apple, а ние можем смело да отправим поглед и към годината, след 2020-та. Вероятно точно тогава ще се появи и изключително любопитната Apple Car разработка на четири колела, повече за която може да разберете, след като посетите тази връзка.

Източник: MacRumors

iPhone XR цена article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.