imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Какво още очакваме от Apple през тази седмица


През последните дни съвсем неочаквано се запознахме с няколко нови Apple продукта. До 10.5 инчовия iPad Air се подреждат петото iPad mini поколение, актуализираните 21.5 и 27 инчови варианти на iMac и AirPods 2, но има и още нещо. Припомняме ви, че все още не сме се запознали с прогнозираната безжичната зарядна поставка на Apple, което вероятно съвсем скоро ще се промени, но нека видим и какво още може да очакваме от технологичния гигант в рамките на тази седмица.

Ако разгледаме малко по-сериозно официалната интернет страница на компанията, в нея няма да открием нищо, което да ни кара да смятаме, че и днес ще се появи някой нов продукт. След представянето на разработките през последните няколко дни, в горната част на началната страница са поставени актуалните iPhone XR и iPhone Xs поколения, което би могло да означава, че всичко ново вече е представено, но монетата винаги има и друга страна. Не трябва да забравяме, че Apple доста често оставя най-интересните неща за накрая, а ние ще ви покажем какви биха могли да бъдат те.

Не бихме могли да подминем очакваното безжично AirPower зарядно устройство. Полезният аксесоар трябваше да дебютира в рамките на 2018-та, но явно няма да се наложи да чакаме още дълго. Все пак само преди броени часове Guilherme Rambo откри в кода на последната бета версия на iOS 12.2, че очакваната втора актуализация подготвя мобилната операционна систма да функционира с безжично зарядно, върху което може да поставите повече от едно устройство, а ние знаем, че това е една от основните характеристики на AirPower.

Според ChargerLab, грижата за производството на AirPower е в ръцете на Luxshare Precision, в чиято база се произвеждат AirPods и високоскоростните USB-C кабели на Apple. Отново този източник застава зад твърдението, че първите произведени единици на безжичната зарядна поставка ще бъдат готови тази пролет, което от друга страна не означава, че те ще стигнат до потребителите през следващите няколко седмици, но подкрепя твърдението, че зарядната поставка може да бъде представена тази седмица, по време на организираното It’s Show Time събитие от Apple или пък по време на WWDC 2019.

Ако трябва да бъдем обективни, малко или много очаквахме появата на представените през последните няколко дни продукти. Все пак предположенията за тях бяха не само доста на брой, но и идваха от най-различни източници на непотвърдена информация. Съществува вероятност компанията да ни изненада и с някоя друга актуализация на своите продуктови линии. За да разберем дали ще има, например, нов вариант на позабравения iPod touch или пък PRODUCT(RED) версия на iPhone Xs, просто трябва да изчакаме още няколко часа и да видим какво ще се появи на официалната интернет страница на Apple.

AW reserve article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.