imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ето какво потребителите искат да видят в iOS 12


Последната версия на мобилната операционна система се отличава с доста нови възможности и промени, но все пак не трябва да забравяме, че тази разработка дебютира през септември, което означава само едно. По съвсем естествен начин, вниманието на потребителите започва да се насочва малко по малко към следващата версия на предложението или към iOS 12, а ние ще ви запознаем с най-желаните промени в очакваната система.

Преди да разгледаме любопитния списък от промени и нови възможности, трябва да знаете, че към днешна дата нито един от изброените варианти не е подкрепен официално от Apple. Всички предложения са базирани и то изцяло на анкетата, която iOS News And More отправи към своите читатели през последните няколко дни, но това не означава, че част от изброените промени няма да намерят своето място в очакваната операционна система.

Изцяло нов дизайн

Изглежда, че потребителите вече са свикнали с така наречения Flat дизайн, с който дебютира iOS 7 и въпреки малките промени в него при всяка следваща версия на операционната система, те биха искали да видят нещо изцяло ново, което за съжаление е малко вероятно да се случи.

Затъмнен режим

Втората най-желана промяна в iOS 12 е появата на Dark Mode, въпреки, че реално погледнато и настоящата версия на системата разполага с така наречения затъмнен режим на темата. Просто трябва да активирате страхотната Smart Invert функция, която се различава доста сериозно от своя предшественик, в лицето на Classic Invert.

Отключване на устройството

Въпреки че третата от най-желаните промени оказва отражение и върху операционната система, според нас мястото й не е точно в тази анкета. Потребителите искат да разполагат с право на избор, дали да заключат своя iPhone или iPad с Face ID или Touch ID, но не трябва да забравяме, че към днешна дата не съществува устройство, което технически може да се похвали и с двете биометрични системи.

Подобрения

Четвъртата най-желана промяна, която желаят потребителите на iOS News And More е съвсем обичайна за всяка нова версия на операционната система. Просто подобрения в скоростта на работа и стабилността на iOS 12, в което отношение сме сигурни, че разработчиците от Apple няма да ни разочароват.

Известия

Системата за известия в iOS премина през доста промени през последните няколко години, но явно част от потребителите все още не са съвсем доволни от нея. Според анкетата, тя трябва да обединява известията в малки тематични раздели, съобразно своя източник.

Режим на екрана

Последната промяна, която желаят да видят потребителите е характерният за iPad режим на екрана Split View и в техните iPhone-и, което не е кой знае колко практично. Технически няма никаква пречка да се запознаем с подобна новост, но от друга страна, по-малките размери на екрана на устройството няма да ни позволят да се възползваме от промяната пълноценно.

Винаги може да оставите вашето мнение относно изброените промени или пък да добавите някоя различна измежду тях, като оставите коментар под статията или публикацията във Facebook, а за да разберете повече за промените, с които се отличава iOS 11, посетете тази връзка.

Източник: Behance

BTS article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.