imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Какво се крие зад третата тестова версия на macOS 10.13.4


Докато се появи официалната 10.13.4 версия на настолната операционна система, няма никаква причина да не инсталирате поредната Supplemental актуализация на macOS 10.13.3, с която се запознахме само преди броени часове. Грешките, с които може да се справи разработката, не са толкова много, като това не означава, че ви препоръчваме да я подминавате. Нека разгледаме с какви промени се отличава и третата бета на очакваната актуализация.

Ако трябва да проследим развитието на High Sierra в хронологичен ред, няколко дни след представянето на разработката се запознахме и с нейната първа Supplemental поправка. Основната задача на предложението е да премахне грешки, които биха могли да възникнат по време на инсталационния процес на системата, като заедно с това отстранява и графичен проблем в приложението InDesign на Adobe. Нека да си припомним с какво се отличава и първата актуализация на High Sierra.

Заедно с всички поправки, версия 10.13.1 представи и над сто нови емотикони, част от стандарт Unicode 10. Най-сериозната промяна в нея подобрява защитата на вашия Mac, когато е свързан към Wi-Fi мрежа със стандарт WPA2, докато нещата при 10.13.2 стоят по различен начин. Разработката подобрява съвместимостта на вашия Mac с различни USB аудио устройствa, както и тази на Брайловите дисплеи със заложеното приложение Mail, докато VoiceOver навигирането при преглед на PDF през Preview може да се похвали с безпроблемен начин на работа.

Всяка от първите три актуализации на системата не може да се похвали с кой знае колко сериозни промени сама по себе си, но само на пръв поглед. Не трябва да забравяме, че тези разработки не само оставят доста грешки в миналото, но и добавят никак не малко актуални защити към вашата операционна система, докато първите две бети на macOS 10.13.4 загатват за появата на част от промените, с които се отличава очакваната третата актуализация на iOS 11.

  • Синхронизиране на вашето Messages съдържание с облачната iCloud услуга.
  • Business Chat в приложението Messages, който ви позволява да получите информация съобразно предоставяните услуги от редица предварително подбрани компании.
  • Вариант да се наслаждавате на съдържанието в Apple Music без абсолютно никакви рекламни съобщения или банери.
  • Новото Smoke фоново изображение, с което дебютира изключително мощният iMac Pro.
Характерното за iMac Pro фоново изображение Smoke.

Колкото и да ни се иска, третата тестова версия на очакваната актуализация не може да се похвали с никакви промени, но това е съвсем разбираемо. Задачата на тази разработка е да изчисти появили се грешки в предните две бети, но има и още нещо. Припомняме ви, че разработчиците от Apple планират да премахнат всички 32 битови приложения за Mac, точно както направиха и с мобилната операционна система. High Sierra е последната версия на macOS, която ще поддържа вече не толкова актуалните разработки, а за да разберете повече за нея, просто посетете тази връзка.

Christmas MBP article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.