imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ето какво се случва с деветото поколение iPhone


Нямаме никаква представа с какви характеристики би се отличавал и как би изглеждал iPhone 9, което е съвсем разбираемо. Вероятно никога няма да се запознаем с подобно поколение или поне не и през настоящата година. Само преди броени часове Apple представи своите нови продукти, измежду които силно се отличават iPhone 8iPhone 8 Plus и празничното десето поколение iPhone X, докато iPhone 9 отсъстваше от дневния ред, като вероятно има основателна причина за това.

Няколко дни преди Apple Special Event прогнозите относно имената на вече представите поколения iPhone се преобърнаха изцяло и не само. Тази част от тях, която застана зад появата на iPhone X, вместо осем, както и зад 8 и 8 Plus вместо 7S и 7S Plus се оказаха достоверни. Деветото поколение явно ще остане за следващата година, примерно като продължение на вече актуалното осмо или пък никога няма да се появи, но по-интересната част се крие в това, защо компанията избира този вариант на именуване.

Не може да подминем маркетинговата стратегия на Apple. Все пак по време на Apple Special Event първо се запознахме с Apple Watch, последван от Apple TV 4K и след това дойде най-интересната част. Компанията представи iPhone 8 и iPhone 8 Plus, а накрая и своя най-висок клас смартфон или iPhone X. Вероятно, ако нямаше изтичане на информация, по време на вчерашната презентация всички щяхме да останем с впечатлението, че iPhone 8 е юбилейното поколение, а iPhone X щеше да предизвика още по-сериозна емоция и изненада, превръщайки се в емблематичното за Apple от ерата на Стив Джобс „one more thing“.

От друга страна към днешна дата Samsung вече промотира своя последен Galaxy S8 смартфон, докато Apple поставя съвсем ясна граница между своето десето предложение и конкурентната разработка и то само с името на своя нов iPhone. Тази стъпка може да се отличи като един доста хитър ход спрямо корейското предложение, но крие и една малка опасност. Чрез имената на своите нови поколения като 8 и 8 Plus от една страна и иновативното десето от друга, Apple може да създаде конкурентна среда между разработките си, но компанията е помислила за всичко.

Името на иновативното десето поколение iPhone се изписва с римски или с латински символ, докато това на осмото с арабски. По всичко изглежда, че компанията поставя съвсем ясна граница между своите нови продукти със своето интересно маркетингово решение, а за да разберем дали iPhone 9 ще срещне бял ден, ще се наложи да изчакаме до следващата година.

Източник: The Verge

iPhone 8 RED article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.