imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Какво трябва да знаете за новото поколение Apple Pencil


Четвъртото технологично събитие на Apple за годината ни донесе някои изключително вълнуващи продукти в Mac и iPad категориите. Ако все още не сте се запознали със страхотното MacBook Air поколение с Retina дисплей, трябва да го направите веднага. За целта посетете тази връзка, а след като преминем през мощното Mac mini предложение и впечатляващото трето iPad Pro поколение с разпънат екран, отново се връщаме към Apple Pencil 2.

Преди да разгледаме новия аксесоар на компанията, нека да си припомним част от мощните характеристики, с които се отличава третото поколение iPad Pro – вграден процесорен чип A12X Bionic с осем ядра и удивителна производителност, система за лицево разпознаване, дебелина на корпуса от само 5.9 мм и разпънат екран във всеки край, но има и още нещо. Във всяка от неговите странични части е скрита магнитна пластина, върху която може да поставите второто поколение Apple Pencil, но нека видим и основните особености, които трябва да знаете за писалката.

  • Второто поколение може да работи единствено с представените преди десетина дни 11 и 12.9 инчови iPad Pro поколения.
  • Apple Pencil 2 преминава в режим на зареждане, когато бъде залепен за някоя от страничните части на третото поколение iPad Pro, но това не означава, че е съвместим със стандартните Qi безжични зарядни устройства.
  • При първоначалното сдвояване на умната писалка с iPad Pro, тя ще актуализира своя Firmware автоматично в рамките на десетина минути, през което време ще може да продължите да я използвате по стандартен начин.
  • При повторно сдвояване ще се актуализира и кодът за сдвояването в рамките на около две минути, през което време няма да може да използвате писалката, но това не е проблем. Това обновяване ще й помогне да изгражда връзка с вашия таблет още по-бързо.

Размерите на умната писалка са значително по-малки, и не само. Вече имаме и плоска страна, вместо изцяло кръгъл корпус, като причината за тази промяна не е само една. Тя позволява да залепите Apple Pencil върху избран край на екрана и прави писалката доста по-удобна за хващане.

На последно място ще разгледаме и изцяло новите Gesture контроли. Достатъчно е само да докоснете два пъти върху умния аксесоар и за части от секундата ще бъде предприето предварително зададено действие, но нека дадем и малък пример. Отваряте приложението Notes, писалката е в режим на молив, а след като докоснете два пъти върху нея ще премине в режим на гума за триене. Благодарение на тази промяна работният процес може да стане още по-бърз и приятен, а ние нямаме търпение да изпробваме Apple Pencil 2 в комбинация с третото поколение iPad Pro с разпънат екран във всеки край. Повече за него може да разберете, като посетите тази връзка.

iPhone Xs вноски article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.