imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Какво трябва да знаете за новото поколение Apple Pencil


Четвъртото технологично събитие на Apple за годината ни донесе някои изключително вълнуващи продукти в Mac и iPad категориите. Ако все още не сте се запознали със страхотното MacBook Air поколение с Retina дисплей, трябва да го направите веднага. За целта посетете тази връзка, а след като преминем през мощното Mac mini предложение и впечатляващото трето iPad Pro поколение с разпънат екран, отново се връщаме към Apple Pencil 2.

Преди да разгледаме новия аксесоар на компанията, нека да си припомним част от мощните характеристики, с които се отличава третото поколение iPad Pro – вграден процесорен чип A12X Bionic с осем ядра и удивителна производителност, система за лицево разпознаване, дебелина на корпуса от само 5.9 мм и разпънат екран във всеки край, но има и още нещо. Във всяка от неговите странични части е скрита магнитна пластина, върху която може да поставите второто поколение Apple Pencil, но нека видим и основните особености, които трябва да знаете за писалката.

  • Второто поколение може да работи единствено с представените преди десетина дни 11 и 12.9 инчови iPad Pro поколения.
  • Apple Pencil 2 преминава в режим на зареждане, когато бъде залепен за някоя от страничните части на третото поколение iPad Pro, но това не означава, че е съвместим със стандартните Qi безжични зарядни устройства.
  • При първоначалното сдвояване на умната писалка с iPad Pro, тя ще актуализира своя Firmware автоматично в рамките на десетина минути, през което време ще може да продължите да я използвате по стандартен начин.
  • При повторно сдвояване ще се актуализира и кодът за сдвояването в рамките на около две минути, през което време няма да може да използвате писалката, но това не е проблем. Това обновяване ще й помогне да изгражда връзка с вашия таблет още по-бързо.

Размерите на умната писалка са значително по-малки, и не само. Вече имаме и плоска страна, вместо изцяло кръгъл корпус, като причината за тази промяна не е само една. Тя позволява да залепите Apple Pencil върху избран край на екрана и прави писалката доста по-удобна за хващане.

На последно място ще разгледаме и изцяло новите Gesture контроли. Достатъчно е само да докоснете два пъти върху умния аксесоар и за части от секундата ще бъде предприето предварително зададено действие, но нека дадем и малък пример. Отваряте приложението Notes, писалката е в режим на молив, а след като докоснете два пъти върху нея ще премине в режим на гума за триене. Благодарение на тази промяна работният процес може да стане още по-бърз и приятен, а ние нямаме търпение да изпробваме Apple Pencil 2 в комбинация с третото поколение iPad Pro с разпънат екран във всеки край. Повече за него може да разберете, като посетите тази връзка.

iPhone Xs pre-order article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.