imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Какво трябва да знаете за вашата iPhone батерия


За да оптимизирате вградената батерия във вашето iOS устройство, трябва не само да изпълните няколко лесни настройки, но и да се съобразите с редица фактори, които биха повлияли върху нейната консумация. Реално погледнато, освен вашия iPhone или iPad екран, следващите компоненти, които изразходват не малко енергия са комуникационните модули, като този за мобилна мрежа и интернет, блутут и Wi-Fi, а ние ще ви покажем какво да направите, за да удължите издръжливостта на батерията.

Проверете кога устройството изразходва най-много енергия

Преди всичко, няма да бъде никак зле да проверите точно в кой момент вашият iPhone или iPad изразходва най-много енергия или пък кое от приложенията, с които разполагате стои зад високата консумация.

За целта, отворете системните настройки, докоснете върху Battery и вижте колко процента от батерията е изразходило всяко от вашите приложения през последните 24 часа. Ако искате да видите колко време сте използвали избрано приложение, докоснете върху иконата с малък часовник, която е разположена в горния десен ъгъл и сте готови. Вече знаете кое от вашите приложения изразходва енергия във фонов режим, а ако нямате никаква полза от този процес, преминете към следващата стъпка или направо премахнете съответната разработка.

Изключване на обновяването на данни във фонов режим

Винаги може да забраните обновяването на данни на всички приложения във фонов режим, но това не е най-правилното решение. Част от тях, примерно вашата любима социална мрежа, няма да може да ви изпраща известия при интересно събитие или действие на ваш приятел, но нищо не ви спира да забраните този процес на избрани приложения, като измежду тях вероятно попадат доста от инсталираните игри.

Отворете Settings, след това General и преминете към Background App Refresh. Остава само да изберете точно кое от вашите приложения да се обновява във фонов режим и кое не.

Кое приложение и кога може да използва Location Services

Вероятно измежду вашите приложения присъстват доста, които карат устройството да проверява вашата локация във фонов режим и то дори без да се нуждае от нея. За да персонализирате тази настройка, отново отворете Settings, след това Privacy и докоснете върху Location Services. От тук всеки потребител може да забрани на което и да е от инсталираните приложения да се допитва до устройството за актуална ваша локация или пък да позволите това действие, само когато използвате съответното приложение.

Допълнителни и лесни за изпълнение съвети

За да оптимизирате вашия iPhone или iPad, включете Low Power Mode и Reduce Motion. Повече за полезните настройки може да разберете, като посетите тази връзка, но има и още нещо. Ако се намирате, примерно в планински район, където вашата мобилна мрежа не е с добро покритие или изобщо не се хваща, препоръчваме да преминете към AirPlane Mode. Когато устройството се намира в Searching режим на търсене на мрежа, то изразходва доста енергия, която може да бъде спестена. Веднага щом преминете през съответния участък, може да изключите AirPlane Mode и да се свържете към желаната мрежа.

Припомняме ви, че в рамките на тази година ще се запознаем с три различни по размер iPhone поколения, като според повечето източници, всяко от тях ще дебютира в комплект с изцяло ново 18 ватово USB-C зарядно устройство. Благодарение на привидно малката промяна, вградената батерия във вашия iPhone ще се зарежда значително по-бързо, за което може да разберете повече, като посетите тази връзка.

iPhone XR цена article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.