imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Какво трябва да знаете за вашия нов настолен или преносим Mac


При положение, че за Коледа сте получили някой нов настолен или преносим Mac, а до този момент никога не сте използвали macOS компютър, тези съвети са точно за вас. Като цяло стъпките, които трябва да изпълните, за да стартирате и конфигурирате машината са съвсем лесни и интуитивни, а към тях може да добавим и малко повече информация за това как да прехвърлите вашите данни, примерно от вашето PC, което се задвижва от операционната система Windows.

Просто отваряте кутията, включвате вашия нов, примерно iMac или MacBook Air и идва моментът да преминете към една непозната към днешна дата операционна система за вас, но това не трябва да ви плаши по никакъв начин. Достатъчен е един изключително кратък период от време, за да свикнете с всички възможности на последната версия на macOS, но преди това, трябва да активирате и конфигурирате своя нов компютър.

За да използвате своя Mac, трябва да разполагате с Apple ID акаунт, който може да бъде създаден и директно през него. Свържете разработката към безжичен интернет източник и последвайте описанитe стъпки. Не трябва да се плашите, когато стигнете до полето, което изисква от вас да въведете номер на кредитна или дебитна карта. Тази информация не е задължителна, но има и една малка особеност. Ако вече разполагате с iPhone или iPad, просто въведете данните на вашето съществуващо Apple ID и сте готови с малката и доста лесна за изпълнение задача.

Вече може да се възползвате от всички възможности на последната версия на macOS, а за да прехвърлите вашето съдържане от PC към Mac, просто трябва да преминете през няколко съвсем лесни за изпълнение стъпки. Заедно със съдържанието на работния плот и вашите документи, със заложената Migration Assistant разработка в macOS Mojave ще може да направите трансфер и на всички акаунти, писма, контакти, отбелязани събития в календара и всякакъв друг вид документи. Достатъчно е само да потърсите името на приложението измежду всички останали, да изберете From a Windows PC и да следвате описаните стъпки.

Повече за последната Mojave версия на macOS може да разберете, след като посетите тази връзка.

MBAir 1850 article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.