imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Калъф за iPhone под формата на пистолет предизвика смут


Няма по-нормално нещо от това да поставите мобилното си  устройство в задния джоб, но когато вашето калъфче имитира по един доста оригинален начин огнестрелно оръжие, като пистолет, картинката придобива съвсем различно измерение, а властите със сигурност няма да пропуснат възможността да ви обърнат внимание.

Любопитното калъфче, имитиращо по един доста оригинален начин огнестрелно оръжие, е много забавен аксесоар за вашето мобилно устройство, но по всичко изглежда, че неговата употреба трябва да бъде ограничена в рамките на вашето жилище, където вие просто ще имате възможността да се пошегувате с приятели.

Screen Shot 2016-07-10 at 10.48.14 AM

Калъфчето се появи през 2014 година, а от тогава не спира да дразни полицейските власти по цял свят, както се случи и преди няколко дни на лондонското летище Stansted. Преминаващ мъж със съвсем спокойно поведение беше задържан от органите на реда, защото от неговия заден джоб се подаваше пистолет. Забавната новина тръгна от BBC News, а при извършената проверка властите с голяма изненада се запознават с оригиналното калъфче, в което е бил поставен един съвсем безопасен iPhone.

Подобна случка се разигра и в Канада преди около година, където местните власти се изправиха със съвсем реални бойни оръжия срещу поредния шегаджия, който е поставил своето iOS устройство в оригиналното бойно калъфче.

Screen Shot 2016-07-10 at 10.48.28 AM

Забавният аксесоар е изтеглен от продажба от големите магазини, след като през юни месец 2015 година, полицията в Ню Йорк пусна официално изявление, с което обясни риска от употребата на подобен калъф на публични места. Всеки шегаджия трябва да бъде наясно с последствията, които може да предизвика.

Внасянето на напрежение на публично място може да бъде подсъдимо, а независимо от факта, че забавното калъфче е изработено от пластмасова сплав, всеки собственик може да бъде съден и за притежание на самоделно оръжие.

И разбира се, няма да пропуснем и препоръката на американските власти, която приканва много строго всеки собственик на подобен калъф да предприеме необходимите действия, с които по един много бавен и внимателен начин да унищожи забавния аксесоар.

Източник: cultofmac

 

beats promo

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.