imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Тирадата на Kanye West срещу услугата Apple Music


Вероятно вече знаете, че изминалата година отличава Kanye West с неговите безкрайни и до известна степен странни Twitter нападки срещу не една от съществуващите услуги за предоставяне на аудио и видео съдържание, точно каквато е и Apple Music.

Рапърът вероятно има свои виждания за въпросните услуги, като по-рано тази година е отправил многобройни предложения към известни личности като Марк Зукърбърг, Лари Пейдж, както и други технологични магнати. Предложението на West все още не е публично, но със сигурност отразява неговите идеи за подобна на Apple Music услуга, за която той желае да получи финансиране на стойност от 1 милиард долара.

Screen Shot 2016-08-01 at 10.29.30 AM

В последните си словесни нападки рапарът критикува сходните услуги Apple Music и Tidal, както и техните взаимоотношения, като съвсем публично изявява желание за среща с Tim Cook, Jimmy Iovine и Larry Jackson от една страна, както и с Jay Z, Drake и Scooter Braun, които от своя страна представляват Tidal.

Screen Shot 2016-08-01 at 10.29.36 AM

Не е сигурно какви са подбудите на рапъра, но има вероятност да са свързани с непотвърдените слухове около сливането на двете услуги. Апелът на West е “да запазим музиката за нашите деца, защото след 100 години никой от нас няма да съществува”.

Screen Shot 2016-08-01 at 10.29.45 AM

Ако приемем, че изказването на West е подкрепено с достоверни факти, вероятно преговорите между двете услуги относно отправено запитване от страна на Apple за изкупуването на Tidal, за които разбрахме съвсем скоро от обявен доклад, срещат трудности.

Screen Shot 2016-08-01 at 10.29.52 AM

Разбира се, рапърът заема страната на Jay Z, като публикува своя нов албум “The Life of Pablo” единствено в конкурентната на Apple Music услуга, Tidal, а с това допринася и за обострянето на преговорите между двете страни. Развитието около публикуването на новия албум на West е изключително динамично, след като Apple Music получи права за неговото публикуване, сделката се разпадна поради отказ от страна на рапъра, а съдържанието беше качено в Tidal, а в крайна сметка вече е налично и в Apple Music.

Всички любопитни tweet-тове на Kanye West са изброени в настоящата статия.

Източник: 9to5mac

iPhone 8 vnoski article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.