imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Кодът в тестовата версия на iOS 12.1 загатва за изцяло нов iPad Pro


Връщаме лентата назад към вече не толкова актуалната първа тестова версия на iOS 11.3. В кода на разработката са открити следи, които ни карат да смятаме, че скоро ще се запознаем и с едно изцяло ново iPad Pro поколение. Зад това твърдение застава също петата бета на iOS 12, голяма част от докладите на Ming-Chi Kuo, а вече и кодът на тестовата версия на iOS 12.1, която се появи за всеки Apple ID акаунт със статус на разработчик преди броени часове.

Отново припомняме, че нито едно от предположенията не е подкрепено официално от Apple, но от друга страна, преди малко повече от месец компанията подаде своето поредно заявление в Евразийската икономическа комисия (EEC) за регистрация на два нови iPad модела – A1895 и A1980. Устройствата все още не са пуснати на пазара, но нека видим и какво е открил разработчикът на приложения Steve Troughton-Smith в кода на iOS 12.1.

Сензорите на вградената Face ID биометрична система през iOS 12.1 ще могат да разпознаят лицето на своя потребител и в завъртяно, пейзажно положение на устройството, което вероятно се отнася само за iPad, поради големите размери на неговия екран.

Също така не бихме подминали и следата за появата на iPad Pro с разпънат екран и вградена TrueDepth предна камера, която разработчиците на компанията оставят в първата тестова версия на iOS 11.3. Filipe Espósito от iHelpBR открива присъствието на „modern iPad“ в кода на системата, което ни напомня за iPhone X. Месеци преди да се запознаем с иновативното десето поколение, то беше маскирано като „modern iPhone“ в тестовите версии на iOS 11, но нека видим и с какви технически характеристики ще може да се похвали очакваното устройство, според повечето източници.

  • 10.5 инчов Retina LCD модел с екран от край до край и малко по-малки външни размери от тези при актуалното поколение – висок 247.5 мм, широк 178.7 мм и дебел 6 мм и разпънат 12.9 инчов вариант отново с малко по-малки външни размери – висок 280 мм, широк 215 мм и дебел 6.4 мм (според последния доклад на Mac Otakara).
  • Премахнат 3.5 мм аудио изход или промяната, с която се отличават всички iPhone поколения след появата на iPhone 7 (според последния доклад на Mac Otakara).
  • Разпънат Retina LCD екран с диагонал от 11 инча при идентични външни размери с актуалното 10.5 инчово поколение и по-голям вариант с отново 12.9 инчов диагонал на екрана, но при по-малки размери на корпуса.
  • Премахнат Home бутон и вградена TrueDepth предна камера, която може да разпознае лицето на своя потребител.
  • Актуалното поколение разполага с процесор A10X Fusion и 4 гигабайта оперативна памет, които ще преминат през промяна, макар и да не става ясно точно каква. Според повечето източници, очакваните поколения ще се отличават с процесор A12.
  • Значително по-бързо 18 ватово USB-C зарядно устройство в комплекта.
  • Цената и на двете поколения вероятно няма да се различава от тази на актуалните към днешна дата устройства.
  • Операционна система, с която ще дебютират очакваните iPad Pro поколения – iOS 12.

Не трябва да забравяме, че първата бета на iOS 12 добавя и един нов, идентичен с този при iPhone X жест за отваряне на Control Center, но през iPad. Вместо да го изтеглите от долната страна на екрана, просто трябва да прeкарате пръст от горния десен ъгъл към централната част и сте готови, но има и още нещо. Иконата на iPad в петата бета на iOS 12 се различава значително от тази в iOS 11 и не само. Новата версия на системата загатва и за iPad със заоблени ъгли на екрана, подобно на тези, с които може да се похвали iPhone X.

Стандартният Home бутон е премахнат, като заедно с него е намален значително и размерът на декоративната рамка около екрана, което за пореден път загатва за появата на таблет на Apple с разпънат екран и вградена TrueDepth предна камера, но за да се запознаете с него, ще се наложи да изчакате още малко. Вероятно прогнозираното устройство ще дебютира по-късно през тази година, а за да си припомните характеристиките на последното шесто поколение iPad, посетете тази връзка.

Източник: MacRumors

iPhone Xs вноски article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.