imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Какви са бъдещите планове на Apple за AirPods


Ако сте пропуснали четвъртото технологично събитие на Apple за годината, което се проведе преди около месец, трябва да знаете, че компанията ни запозна с няколко изключително вълнуващи Mac и iPad продукти. Говорим за страхотното MacBook Air поколение с Retina дисплей, мощната версия на Mac mini и изцяло новото iPad Pro поколение с разпънат екран и TrueDepth камера, но има и една малка особеност. Така и не видяхме актуализиран вариант на безжичните AirPods слушалки.

Прогнозираните AirPods слушали вече разполагат със своя задължителен Bluetooth SIG сертификат, зад което твърдение застава последният доклад на MySmartPrice. Номерата на вписаните за регистрация модели са A2031 и A2032, но за разлика от всяка друга заявка, в текущата се споменава и името на продукта – AirPods, но има и още нещо. Разработката ще се отличава с обновен Bluetooth 5.0 модул, което означава само едно – по-широк обхват и по-дълъг живот на батерията.

Според повечето източници, висококачествените AirPods няма да се отличават с кой знае какви технически или визуални промени, дори напротив. Единствената разлика спрямо предното поколение ще бъде във вградения модул за безжично зареждане на кутията, а това ни навежда на още едно предположение. Вероятно всеки потребител ще може да закупи зарядната кутия самостоятелно, в която да постави своите безжични слушалки, докато според Bloomberg, нещата стоят по малко по-различен начин.

Медията не споменава нищо за зарядната кутия на слушалките, но за сметка на това обръща внимание на самите AirPods. Вероятно очакваната разработка ще се отличава с обновен чип W2, който ще ви позволи да активирате интелигентния асистент чрез стандартната гласова команда Hey Siri, вместо с актуалното двойно докосване върху една от слушалките. Вграденият Bluetooth модул също ще бъде обновен, а според една от интересните патентни заявки на Apple от преди няколко месеца, второто поколение AirPods ще може да измерва и вашия сърдечен ритъм, но нека да видим и интересната прогноза на KGI.

Според последния доклад на Ming-Chi Kuo, в рамките на първите месеци от следващата година Apple ще ни изненада с безжичната зарядна кутия на AirPods, докато изцяло обновеното второ поколение на хитовите слушалки ще се появи след година и няколко месеца или през 2020-та, но има и още нещо. Исторически погледнато, съществуват доста патенти на компанията, които така и не срещат бял ден, а това ни навежда само на една мисъл. Вграждането на един или повече биометрични сензори в корпуса на AirPods също може да остане просто една интересна идея, която така и да не дебютира с прогнозираното поколение, а за да разберете повече за висококачествените слушалки на Apple, просто посетете тази връзка.

Източник: MacRumors

MBAir 1850 article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.