imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Кога ще видим новите високоскоростни 5G чипове на Intel в iPhone


Преди малко повече от година и половина Intel представи своя нов 5G модем, който може да достигне до завидната пикова скорост до 6 Gbps. Към днешна дата първата партида от разработката вече е произведена и не само. Отправеното искане от Apple до Federal Communications Commission за експериментален достъп до честотите на новата 5G мрежа е одобрено, но има и една малка особеност. Вероятно първите произведени бройки от модем XMM 8160 ще достигнат до производителите на мобилни устройства след около половин година.

Изминаха няколко години от появата на 4G или на един актуален към днешна дата стандарт за пренос на данни. Значителна част от съвременните мобилни устройства разполагат с възможност за връзка към висококачествената мрежа, която не след дълго ще остане в миналото. Новата 5G мрежа няма да намери място в очакваните iPhone поколения през 2019 година, но това е съвсем нормално. Все пак Apple трябва да мине през всички задължителни тестове на високоскоростната мрежа, като за целта ще използва честоти от 28GHz и 39GHz.

Apple се стреми да подобри производителността на клетъчните връзки в Directpath и Multipath среда между предавателите и приемниците. Всеки проведен тест ще ни предостави инженерни данни, свързани с работата на нашите устройства в бъдещите 5G мрежи на мобилните оператори.

Вероятно компанията от Купертино ще се справи бързо със своята задача, но това не означава по никакъв начин, че през идната година ще може да се възползваме от високоскоростната 5G мрежа, примерно с iPhone от 2019-та, дори и устройството да разполага с вграден модем, който може да изгради желаната връзка. Все пак мобилните оператори трябва да подготвят своите мрежи за по-бързата безжична технология, което според повечето прогнози ще стане между 2019 и 2020 година и то поетапно.

Повече за иновативните промени в представените iPhone поколения с разпънат екран и система за лицево разпознаване през септември може да разберете, след като посетите тази връзка.

Източник: 9to5mac

iPhone XR цена article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.