imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Колко време отнемат различните методи на зареждане на iPhone X


Заедно с всички промени, официалната версия на втората основна актуализация на iOS 11, която се появи преди няколко дни позволява на потребителите на iPhone 8, 8 Plus и X да зареждат вградената батерия в своето устройство със 7.5 ватово безжично зарядно, като за целта то също трябва да отговаря на стандарт Qi. Тази привидно малка софтуерна промяна оказва положително влияние върху времето, което е необходимо за зареждане на вашата вградена батерия, а последният доклад на MacRumors ще ви покаже каква е разликата при различните методи на зареждане.

Преди всичко, трябва да знаете, че тестовете са извършени с iPhone X, като при всеки от тях устройството е поставено в режим на зареждане при един процент остатъчен заряд на вградената батерия, активиран Airplane Mode и заключен екран, но има и още една особеност. Любопитните резултати се отнасят и за поколение 8 и 8 Plus, а методите на зареждане са чрез 5 ватово безжично зарядно, 7.5 ватово безжично, 5 ватово жично, 12 ватово жично и през 18 ватов USB-C порт.

Видно от приложената графика, разликата между 5 и 7.5 ватовото безжично зарядно не е никак малка. В рамките на първите 15 минути, чрез 5 ватовото жично и безжично зарядно батерията на устройството достига до заряд от 11%, докато при 7.5 ватовото безжично, тази стойност се равнява на 14%. Отново за този период от време, но при 12 ватовото жично зарядно устройство, батерията достига до заряд от 21%, а при 18 ватовия USB-C порт нещата се променят значително. Батерията достига до заряд от 28%, което ни навежда само на една мисъл.

Удобството, което може да ви предложи безжичният вариант за зареждане на вградената батерия е доста голямо, но от друга страна, ако бързате или просто нямате достатъчно време да заредите батерията на вашия iPhone на сто процента, по-добре е да използвате някой от стандартните, по-мощни жични зарядни аксесоари. По възможност преминете към вариант с USB-C порт, а за да разберете повече за иновативните промени, с които може да се похвали смартфонът на Apple от най-висок клас, посетете тази връзка.

Източник: MacRumors

MBP vnoski

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.