imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Колко време отнемат различните методи на iPhone зареждане


Ако вече разполагате с някое от последните iPhone поколения или пък с iPhone X или iPhone 8, трбява да знаете, че винаги може да се въползвате от удобствата на вградените модули за безжично зареждане на батерията. За целта просто трябва да поставите вашето устройство върху някоя Qi сертифицирана зарядна поставка и разработката ще премине в режим на зареждане по автоматичен начин. Мощността от която може да се възползвате е 7.5 вата, а ние ще ви покажем каква е разликата при различните методи на зареждане.

Трябва да знаете, че интересните тестове са извършени с iPhone X, като при всеки от тях устройството е поставено в режим на зареждане при 1% остатъчен заряд на вградената батерия, активиран Airplane Mode и заключен екран и не само. Резултатите се отнасят и за последните iPhone поколения, а методите на зареждане са чрез 5 ватово безжично зарядно, 7.5 ватово безжично, 5 ватово жично, 12 ватово жично и през 18 ватов USB-C порт.

Видно от приложената графика, разликата между 5 и 7.5 ватовото безжично зарядно не е никак малка. В рамките на първите 15 минути, чрез 5 ватовото жично и безжично зарядно батерията на устройството достига до заряд от 11%, докато при 7.5 ватовото безжично, тази стойност се равнява на 14%. Отново за този период от време, но при 12 ватовото жично зарядно устройство, батерията достига до заряд от 21%, а при 18 ватовия USB-C порт нещата се променят значително. Батерията достига до заряд от 28%, което ни навежда само на една мисъл.

Удобството, което може да ви предложи безжичният вариант за зареждане на вградената батерия е доста голямо, но от друга страна, ако бързате или просто нямате достатъчно време да заредите батерията на вашия iPhone на сто процента, по-добре е да използвате някой от стандартните, по-мощни жични зарядни аксесоари. По възможност преминете към вариант с USB-C порт, а ние ви припомняме, че според повечето източници, в рамките на тази година ще се запознаем с няколко нови iPhone поколения, като всяко от тях ще разполага с вграден USB-C порт и ще бъде в комплект с 18 ватово зарядно устройство.

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.