imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Концепция: как може да изглежда едно извито поколение iPhone


Вградената TrueDepth камера в iPhone X, която може да разпознае вашето лице по един изключително точен и бърз начин, вероятно ще намери своето място в очакваните през септември нови поколения iPhone. Според повечето анализатори, през следващите около две години иновативната технология може да достигне дори и до конкурентните на Apple устройства. Това обаче едва ли ще разтърси пазара на мобилни устройства по този начин, по който го направи първият iPhone.

Въпреки че през последните десет години технологиите напреднаха доста сериозно, едно нещо остана без никаква промяна. Към днешна дата, всеки смартфон, независимо от своя производител е базиран на иновативната промяна, с която дебютира първото поколение iPhone – макар и с различни матрици, просто един чувствителен на допир екран върху горната страна на устройството. Точно тук се крие и голямата амбиция не само на Apple, но и на всеки конкурентен производител – да ни запознае с предложение, което е базирано на изцяло различен начин на работа.

Мобилните устройства стават все по-мощни, възможностите им все по-сериозни, вградените камери се отличават като достойни заместители на любителската фото техника, но пазарът се нуждае от кардинална промяна. Вероятно сгъваемото поколение ще бъде точно тази новост, която може да остави познатите ни към днешна дата смартфони в миналото, а ние знаем, че инженерите от Apple вече разработват подобно предложение в партньорство с LG, за което свидетелства и една определено доста интересна патентна заявка на Apple от миналата година.

Дисплеят може да съдържа в себе си масив от LCD пиксели, както и такива от електрофоретични, органични светлинно излъчващи диоди, кристални полупроводникови светодиоди или масив от пиксели, базирани на други, неизброени технологии.

Решенията, които може да предложи пластичната технология са доста разнообразни. През последните две години LG представи няколко прототипа, като вариант, наподобяващ книга, който се сгъва на две части и такъв, който се навива под формата на вестник. Според патентната заявка на Apple, очакваното устройство може има гъвкава част, да се сгъне около своята ос или просто да се затвори, подобно на някое списание, а ние ви припимняме, че преди около месец към иновативната прогноза се присъедини и последният доклад на Bank of America.

Според Wamsi Mohan, сгъваемият iPhone ще се появи през не толкова далечната 2020 година. Към днешна дата няма как да знаем с какви размери ще се отличава разработката, но вероятно в разтворен вариант устройството ще достигне до диагонал на екрана от приблизително 10 инча, което означава само едно. Прогнозираното сгъваемо поколение iPhone ще бъде функционално точно колкото актуалните към днешна дата таблети, докато според последния доклад на Bloomberg и концептуалните изображения на iDrop News, след около две години ще се запознаем с малко по-различно поколение iPhone.

Просто едно извито поколение, което вероятно ще бъде доста по-удобно за хващане, макар и точно тази концепция да не ни изглежда кой знае колко реалистична. Вижте виртуалната клавиатура. Тя е скрита под плъзгащо капаче, а това определено не е най-практичният вариант, но има и още нещо. Размерите на горната част от екрана са доста малки, между нея и долната има ръб, което придава доста съмнителен характер на изображенията, но явно дизайнерите от iDrop News са се опитали да визуализират последния доклад на Bloomberg.

Медията прогнозира появата на поколение, при което средната част на екрана ще бъде на по-ниско ниво от горната и долната. Според непотвърдената прогноза, това устройство може да се появи след около две години, но има и още нещо. Вероятно извитото поколение iPhone ще може да се похвали с технология, която разпознава всеки поглед и жест на потребителя, но не трябва да забравяме, че към днешна дата тези предположения не са потвърдени от Apple по никакъв начин.

Източник: 9to5mac

AirPods game w1 article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.