imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Концептуален вариант на едно изцяло ново приложение в iOS 12


Според последната прогноза на Mark Gurman от преди около месец, в рамките на тази година Apple не само ще изравни възможностите на iOS с тези на macOS още повече, но и всяко следващо приложение ще може да бъде стартирано и през двете системи. Интересните macOS концептуални изображения на Álvaro Pabesio от преди около седмица определено подкрепят това твърдение, а ние ще ви покажем по какъв начин може да изглежда и изцяло новото Music приложение, според концептуалното видео и изображения на Litaya.

Към днешна дата няма как да бъдем сигурни, че с iOS 12 и macOS 10.14 ще се запознаем с очакваните универсални приложения. Информацията не е подкрепена официално от Apple, но от друга страна определено изглежда доста правдоподобна. Хронологично погледнато, възможностите между двете системи се изравняват все повече с всяка следваща версия, но нека видим и с какви възможности се отличава прогнозираното приложение Music, макар и да не знаем с каква достоверност се отличава интересната концепция.

Видно от приложените кадри, прогнозираното заложено приложение ще може да се похвали със страхотен затъмнен режим на темата, доста интуитивно управление на съдържанието и не само. Премахнатата с iOS 8.4 преди няколко години Cover Flow визия, която поставя корицата на съответния албум, към който принадлежи стартираното парче отново застава на преден план. За да преминете към друга музикална колекция, просто трябва да плъзнете с пръст върху нея, докато чрез 3D Touch всеки потребител може да промени силата на възпроизвеждане на звук по доста лесен начин.

За съжаление, интересната концепция не е подкрепена от Apple по никакъв начин, но едно е сигурно. Приложението изглежда доста функционално, а за да разберем дали концепцията ще намери своето място в очакваната версия на мобилната операционна система, ще се наложи да изчакаме още няколко месеца. По време на организираната от Apple Световната конференция на разработчиците през юни, компанията ще представи първите тестови версии на своите нови операционни системи, а за да разберете повече за iOS 12, посетете тази връзка.

Източник: 9to5mac

mbair retina vnoski article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.