imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Конвертиране на iWork документи в Microsoft Office вариант


До преди около година, за да се възползвате от полезния пакет от приложения iWork по безплатен начин се налагаше да разполагате с macOS или iOS устройство, произведено след 2013 година, но към днешна дата нещата са доста различни. Вече всеки потребител на мобилната или настолна операционна система може да инсталира Pages, Keynote и Numbers без да заплаща никаква сума за целта, а ние ще ви покажем по какъв начин да запазите iWork документ в съвместим формат с Microsoft Office.

Ако сте направили някоя интересна презентация през Keynote, но искате да я споделите с ваш приятел или пък колега, който използва PowerPoint на Microsoft Office, това може да стане по един изключително лесен начин. Просто отворете съдържанието през приложението на Apple, след това спуснете меню File, сложете маркера върху Export To, кликнете върху PowerPoint и сте почти готови.

Остава само да изберете разширението на документа, което може да бъде .pptx за всяка нова версия на приложението, част от Office пакета на Microsoft или пък .ppt, с което ще бъдете сигурни, че съдържанието ще може да се отвори от всички версии на PowerPoint, но има и една малка особеност. Ако се спрете на втората опция, запазеният файл ще се отличава с по-големи размери, а за да потвърдите желанието си, просто докоснете върху Next и сте готови.

За да запазите вашата презентация в PDF, HTML вариант или под формата на снимка, ще се наложи отново да спуснете меню File и да сложите маркера върху Export To, но с една малка разлика. Този път изберете различна от PowerPoint опция, а ние се надяваме, че с тези лесни за изпълнение съвети, разработките от пакет iWork ще намерят още по-голямо приложение във вашето ежедневие.

MBA august article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.