imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Бързо конвертиране на валута през Spotlight Search в iOS


Скритите възможности във всяка една операционна система, с която работят продуктите на Apple, са неограничени и определено улесняват ежедневието на всеки потребител.

Днес ще ви запознаем с една изключително елементарна за изпълнение функция, благодарение на която разполагате с бърза и удобна възможност да конвертирате избрана сума от една валута в друга. Функцията, която съвсем логично бихме нарекли конвертор на валута, може да бъде активирана от всяко iPhone, iPad или iPоd устройство, разполагащо с последна или предпоследна версия на мобилната операционна система iOS.

convert-currency-spotlight-ios1

За да конвертирате желана сума от една валута в друга, преди всичко трябва да отворите по стандартен начин вградената във вашата операционна система търсачка Spotlight Search. Вече сте почти готови – в отвореното поле за търсене, въведете стойността на сумата в цифри, последвана от кода на валутата, оставете празно място, въведете “to” и след като оставите празно място и от дясната му страна, изпишете валутата, в която желаете да бъде конвертирана избраната сума.

convert-currency-spotlight-ios2

Това е всичко, конвертираната сума ще се изпише автоматично на екрана на вашето устройство, а вие може да бъдете сигурни, че тя е преобразувана абсолютно точно, съобразно актуален валутен курс.

За да бъде извършено изчислението, преди всичко вашето устройство трябва да разполага с активна интернет връзка, през която функцията да провери дневния курс, а след това да се уверите, че официалните съкращения на двете валути са изписани правилно. Ето и няколко примерни сметки:

1 USD to EUR
1 USD to GBP
JPY to USD
IDR to AUD
NZD to USD
500 CAD to USD
100 RMB to USD
500 EUR to JPY

При положение, че не сте сигурни в кода на валутата, която желаете да преобразувате, съществува и възможност тя да бъде изписана с думи, точно както е показано в долните няколко примера:

1 US dollar to Japanese Yen
15 Euros to Great British Pound
19585 Indonesian Rupiah to US dollars
100 Australian Dollars to Vietnamese Dong
1000 US dollars to Apple Store Apples
850 Chinese Renminbi to Korean Won

За съжаление, конвертирането на български лев към друга валута или обратното все още не е възможно при повечето устройства, но ние сме сигурни, че това неудобство ще бъде отстранено възможно най-скоро, а много вероятно това да стане с появата на очакваната мобилна операционна система iOS 10, за която може да разберете повече тук.

Припомняме ви, че 10-тата актуализация на iOS ще дебютира средата на септември, заедно с iPhone 7, за който може да си припомните, като посетите следната връзка.

Източник: osxdaily

MBP vnoski article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.