imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Коя от снимките е направена с iPhone X и коя с 8 Plus?


Въпреки безпрецедентните инженерни решения в корпуса на смартфона на Apple от най-висок клас и вградената TrueDepth камера, между него и осмото поколение може да откриете не малко технически прилики, особено с вариант Plus, който разполага с 12 мегапикселова двойна камера.

Благодарение на високотехнологичната TrueDepth камера, iPhone X може да се похвали с една изцяло нова биометрична система – Face ID, която определено го различава доста сериозно от поколение 8 Plus, както и премахнатия Home бутон, но днес ще сравним основните камери на двете устройствата, макар и привидно да са идентични. Всяка от разполага с двоен 12 мегапикселов обектив, но има една съвсем малка техническа разлика, която оказва отражение върху всяка направена снимка.

Вградената двойна камера в iPhone X разполага с отвори от f/1.8 и f/2.4, докато при поколение 8 Plus те се равняват на f/1.8 и f/2.8. Ако трябва да бъдем честни, тази малка разлика оказва и точно толкова малко отражение върху снимките, които прави всяко от устройстрвата, но в това може да се убедите и сами, като прегледате долните изображения. Всяко от тях е в два еднообразни екземпляра, но с една основна разлика. Първото е направено с iPhone X, а второто с поколение 8 Plus.

Направена с iPhone X
Направена с iPhone 8 Plus
Направена с iPhone X
Направена с iPhone 8 Plus
Направена с iPhone X
Направена с iPhone 8 Plus
Лявата снимка е направена с iPhone X, а дясната с iPhone 8 Plus

За да разберете повече за страхотните възможности, с които може да се похвали смартфона на Apple от най-висок клас, посетете тази връзка, а за iPhone 8 Plus, натиснете тук.

Източник: Cnet

iPhone Xs pre-order article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.