imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Лесен начин да изчистите кеша на iOS приложение


Без значение с коя версия на iOS разполагате, винаги може да разгледате полезната статистика за използваното пространство на вградената памет. За целта, отворете Settings, след това General и доскоснете върху iPhone или iPad Storage, а ние ще ви покажем не само как да видите какъв е размерът на кешираните от избрано приложение или игра данни, но и как да изчистите записаното съдържание.

Ако все още не знаете как да стигнете до размера на кешираните от някоя от вашите iOS разработки данни, това може да стане по доста лесен начин. Отворете раздел Storage през системните настройки, след това докоснете върху желаното приложение и сте готови. Срещу App Size ще видите размерите на съответната разработка, докато срещу Documents & Data се намира обемът на кешираните данни.

Често съхранената като Documents & Data информация към дадено приложение може да достигне до размери над 200, 300 и дори 500 MB заето пространство. Съхранената информация към всяко приложение може да бъде разделена на две части, като първата съдържа така наречените “cache” или всички запазени скрити данни, докато втората пази изградените връзки между вашето приложение и iCloud.

Мобилната система все още не предлага бърза функция за изтриване на натрупалите се кеш данни, но това не означава, че не може да се справите с тази задача и сами.  За да освободите малко пространство, както и за да оптимизирате работата на iOS устройството си, просто отворете системните настройки, като докоснете върху Settings, преминете през General, отворете Storage и изберете приложение с голям размер на Documents & Data. Докоснете върху него, след това върху Delete App.

Инсталирайте приложението отново през App Store и вижте разликата. Размерът на Documents & Data вече е значително по-малък, но не трябва да забравяте, че всички запаметени имена и пароли, при положение, че има такива, ще трябва да бъдат въведени отново и не само. Повторно инсталираното приложение ще се отличава със своята последна версия, която може да се различава от тази, която сте премахнали, а ние ви припомняме, че винаги може да потърсите опция за премахване на кешираните данни от настройките на избраното приложение, стига неговите разработчици да са предвидили подобна възможност.

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.