imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Лесен начин за добавяне на второ Face ID лице през iOS 12


Ако все още не сте инсталирали iOS 12, имаме една добра новина. Системата може да се похвали с доста по-оптимизиран начин на работа спрямо своя предшественик, което оказва отражение предимно върху по-старите iPhone и iPad поколения и не само. Вече всеки от вас може да се възползва от iOS 12.1.1 или от първата поправка на първата актуализация на системата. За да разберете как да инсталирате предложението по правилен начин, посетете тази връзка, а ние ще ви покажем как да добавите второ Face ID лице през iOS 12.

Заедно със значително по-оптимизирания начин на работа, новата версия на мобилната операционна система ще ви запознае и с опция за добавяне на второ Face ID лице, чрез което всеки потребител ще може да отключи своя iPhone, но има и една малка особеност. При всички положения, промяната може да намери своето място и в новото iPad Pro поколение, което вече знаем, че разполага не само с разпънат екран, но и с вградена TrueDepth камера.

Как да добавите ново лице към FaceID

  • Отворете системните настройки, както докоснете върху Settings.
  • Изберете FaceID & Passcode.
  • Въведете вашата шест цифрена парола.
  • Натиснете върху Set Up an Alternative Appearance.
  • Добавете ново лице по стандартен начин.

Можете ли да добавите лицето на друг потребител?

Изглежда, че нещата са същите като при Touch ID, където всеки от вас може да добави до 5 пръстови отпечатъка, като те могат да принадлежат на различни хора. При Face ID опцията е ограничена до две лица, което не е никакъв проблем. Ако вече разполагате с новото iPad Pro поколение с вградена TrueDepth камера, благодарение на промяната в iOS 12, не само вие, но и примерно вашата половинка ще може да отключи таблета и то без да се налага да въвежда стандартната за целта парола.

Новата версия на мобилната операционна система може да се похвали с доста промени и интересни приложения, като Shortcuts и Measure. До тях бихме подредили и полезните изменения в раздел Notifications, но истинската сила на разработката се крие „под капака“. iOS 12 работи доста по-бързо и стабилно дори и с по-стари поколения iPhone и iPad, в което ще се уверите и сами, веднага след като инсталирате системата. Приложенията се зареждат с до 30% по-бързо, докато камерата в режим на заключен екран може да се появи двойно по-бързо, спрямо iOS 11.

MBAir 1850 article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.