imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Лесно преместване на вградената виртуална iPad клавиатура


Завидните технически характеристики и високата производителност, с които може да се похвали последното iPad Pro поколение определено са съпоставими с тези на един прилично мощен компютър, но това не е единствената предпоставка, която определя възможностите на устройството. Достатъчно е само да добавите iOS 12 и нещата придобиват още по-професионално измерение, а ние ще ви покажем как да преместите вградената виртуална клавиатура през вашия Apple таблет.

Припомняме ви, че вече не е задължително да разполагате с iPad Pro, за да се възползвате от възможностите на Apple Pencil. Това може да стане и с 9.7 инчовия iPad,  последното поколение iPad Air, както и iPad mini 5, но има и една малка особеност. Ако искате да се докоснете до страхотното второ поколение Apple Pencil, това може да стане само с последното Pro поколение, което се отличава с разпънат екран и вградена TrueDepth камера, но нека видим и какви стъпки се налага да предприемете, за да преместите вградената виртуална клавиатура, която стандартно е разположена в долната част на екрана.

Без значение от поколението на вашия iPad, ако вече сте инсталирали последната версия на мобилната операционна система (или поне iOS 11), отворете, примерно заложеното приложение Notes и преминете в режим на въвеждане на текст. Съвсем стандартно, в долната част на екрана ще се появи вградената виртуална клавиатура, а ако искате да я преместите, това може да стане по доста лесен начин. Достатъчно е само да задържите пръст върху бутона с малката клавиатура, който се намира в долната дясна част на екрана и да докоснете върху Undock.

Не ви остава нищо друго освен да преместите клавиатурата в тази част на екрана, върху която желаете да се позиционира и сте готови. За да я върнете в долната, повторете стъпките, но този път докоснете върху Dock. Скритата възможност може да бъде полезна, когато искате да се съсредоточите върху долната част на екрана или пък при проблемни приложения, които стандартно позиционират виртуалната клавиатура, примерно в средата на екрана.

* Трябва да знаете, че функцията не е налична за нито едно iPhone поколение, поради по-малките размери на техните екрани.

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.