iphone-7-lightning-headphones

Ново видео показва работещи Lightning EarPods слушалки за iPhone 7

#Новини
2016. 08. 06.

Както вече знаете, според слуховете следващото поколение iPhone няма да разполага със стандартен 3.5 мм аудио жак. Вместо това, слушалките ще се свързват към устройството през Lightning порта, който в момента използваме за зареждане. Ново видео показва предполагаемия бъдещ облик на стандартните EarPods слушалки, които ще бъдат включени в комплекта на iPhone 7.

Видеото е постнато от MobileFun и изглежда доста достоверно, тъй като дизайнът на слушалките напълно съответства на това, което очакваме от Apple. По-голямата част от слушалките е напълно идентична с продавания в момента настоящ модел EarPods, характерни за който са белият цвят, изчистеният дизайн и дискретните обозначения на лявата и дясната слушалка. Контролите за звука и паузата обаче са изместени по-надолу – веднага под разклонението на кабела за лявата и дясната слушалка. При настоящите EarPods тези контроли се намират на кабела на дясната слушалка.

Естествено, другата основна разлика е наличието на Lightning конектор вместо 3.5 милиметровия такъв. Решението на Apple да премахне стандартния аудио жак от “iPhone 7” и “iPhone 7 Plus” с цел намаляване дебелината на устройствата е доста коментирано, а не всички потребители го подкрепят изцяло. Според някои наличието на един жак по-малко е стъпка напред (също като USB-C порта на 12-инчовия MacBook), но според други това ще затрудни потребителите, които ще бъдат принудени да използват адаптери за по-голямата част от слушалките на пазара. Според слуховете, Apple вече разработват и безжични AirPods слушалки, които ще позволят едновременното зареждане на iPhone и ползването на слушалките – нещо, което няма да бъде възможно при Lightning EarPods.

Както можете да видите във видеото, слушалките са тествани и работят, което ни кара да мислим, че кадрите са достоверни и именно тези EarPods може да са включени в комплекта на “iPhone 7”, който очакваме да бъде представен през септември. Наскоро от Samsung се подиграха с решението на Apple за премахването на стандартния аудио жак, както можете да видите от долното видео.

Дали обаче добавянето на още една функция към Lightning порта не е стъпка напред? Може би е най-добре да оставим времето да покаже.

Източник: MacRumors

Добави коментар