imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Ново видео показва работещи Lightning EarPods слушалки за iPhone 7


Както вече знаете, според слуховете следващото поколение iPhone няма да разполага със стандартен 3.5 мм аудио жак. Вместо това, слушалките ще се свързват към устройството през Lightning порта, който в момента използваме за зареждане. Ново видео показва предполагаемия бъдещ облик на стандартните EarPods слушалки, които ще бъдат включени в комплекта на iPhone 7.

Видеото е постнато от MobileFun и изглежда доста достоверно, тъй като дизайнът на слушалките напълно съответства на това, което очакваме от Apple. По-голямата част от слушалките е напълно идентична с продавания в момента настоящ модел EarPods, характерни за който са белият цвят, изчистеният дизайн и дискретните обозначения на лявата и дясната слушалка. Контролите за звука и паузата обаче са изместени по-надолу – веднага под разклонението на кабела за лявата и дясната слушалка. При настоящите EarPods тези контроли се намират на кабела на дясната слушалка.

Естествено, другата основна разлика е наличието на Lightning конектор вместо 3.5 милиметровия такъв. Решението на Apple да премахне стандартния аудио жак от “iPhone 7” и “iPhone 7 Plus” с цел намаляване дебелината на устройствата е доста коментирано, а не всички потребители го подкрепят изцяло. Според някои наличието на един жак по-малко е стъпка напред (също като USB-C порта на 12-инчовия MacBook), но според други това ще затрудни потребителите, които ще бъдат принудени да използват адаптери за по-голямата част от слушалките на пазара. Според слуховете, Apple вече разработват и безжични AirPods слушалки, които ще позволят едновременното зареждане на iPhone и ползването на слушалките – нещо, което няма да бъде възможно при Lightning EarPods.

Както можете да видите във видеото, слушалките са тествани и работят, което ни кара да мислим, че кадрите са достоверни и именно тези EarPods може да са включени в комплекта на “iPhone 7”, който очакваме да бъде представен през септември. Наскоро от Samsung се подиграха с решението на Apple за премахването на стандартния аудио жак, както можете да видите от долното видео.

Дали обаче добавянето на още една функция към Lightning порта не е стъпка напред? Може би е най-добре да оставим времето да покаже.

Източник: MacRumors

Beoplay Voucher articles

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.