imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Новият MacBook Pro може да има бутон за включване с Touch ID


Вече ви съобщихме, че очакваме следващия модел MacBook Pro компютри да включва OLED тъч панел. Сега източник, близък до 9to5Mac твърди, че устройствата ще разполагат и с бутон за включване с Touch ID сензор.

Когато преди малко повече от два месеца се появиха първите информации за наличието на OLED тъч панел в следващото поколение MacBook Pro компютри, беше загатнато, че устройствата ще разполагат и с Touch ID сензор. Според днешните слухове, сензорът ще бъде вграден в бутона за включване на компютъра. Той ще позволява на потребителите да събуждат своя Mac само с докосването на въпросния бутон с пръста си – точно, както действа тази функция и при iPhone. Това удобство ще елиминира необходимостта от въвеждането на парола за отключване на устройството.

touch-id-cover-746x419Припомняме, че се очаква OLED тъч панелът да замени function клавишите в следващото поколение MacBook Pro компютри, които най-вероятно ще бъдат представени през есента. Очаква се върху този панел да се показват нотификации и контролери от различните приложения на компютъра, които в момента са активни. Известният на нашите редовни читатели дизайнер Мартин Хайек по-рано представи своята концепция за Mac компютър с подобен OLED панел, където обаче не присъстваше Touch ID сензор.

mbpcoveroled27496375841_decd6dc4d5_b27496375941_b418fa69fa_b27292117890_6049f35f7b_b27496376251_f2dbba3419_bСред останалите характеристики, които очакваме да видим в новите MacBook Pro компютри, са мощните Skylake процесори на Intel, 4 USB-C порта, по-тънък и лек дизайн, както и клавиатура с butterfly механизъм на клавишите, подобна на тази на 12-инчовия MacBook.

Източник: 9to5Mac

MBP new article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.