imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Актуализация 10.12.1 за macOS Sierra вече в App Store


Страхотната компютърна операционна система macOS Sierra дебютира преди броени седмици, а в настоящата статия ще ви запознаем и с нейната първа актуализация, която, разбира се, е безплатна за всеки потребител на macOS устройство.

Измежду всички любопитни промени, които вече ни предложи първата версия на macOS Sierra, определено бихме акцентирали върху появата на настолен вариант на добре познатия интелигентен асистент Siri, основните промени в начина на работа на Safari и, не на последно място, новия раздел в приложението Photos, наречен Memories.

Разбира се, не трябва да пропускаме и страхотната възможност за копиране на съдържание от едно устройство и поставянето му в друго, наречена Universal Clipboard. Повече за любопитното удобство, което може да използвате единствено в комбинация с мобилни устройства, задвижвани с iOS 10, може да разберете, като посетите следната връзка.

macos-sierra-release-imagazin-bgПри положение, че вашето устройство все още не може да се похвали с macOS Sierra, трябва да предприемете няколко изключително лесни за изпълнение стъпки, с които може да се запознаете тук. Вероятно вече се досещате, че наличието на най-новата версия на компютърната операционна система е задължително условие, с което трябва да се съобразите преди да пристъпите към днешната актуализация.

Съвсем стандартно, macOS Sierra 10.12.1 ще ви представи няколко поправки на незначителни грешки и ще разшири възможностите на операционната система. На първо място бихме обърнали внимание на приложението Photos, което ще се сдобие с още един раздел. Всяка Depth Effect снимка, направена с iPhone 7 Plus ще бъде разположена абсолютно автоматично в новата папка.

Освен това, вашето macOS устройство ще може да се похвали с още по-добра съвместимост между инсталиран Microsoft Office пакет и използването на iCloud Desktop и документи, подобрения във функцията Auto Unlock, както и по-сигурен и надежден интернет браузър Safari.

Screen Shot 2016-10-26 at 10.04.13Съвсем традиционно, както в повечето актуализации, така и в настоящата, разработчиците от Купертино поправят и няколко не толкова често срещани грешки.  Вашето приложение Mail няма да изпитва проблеми с навременното актуализиране на Microsoft Exchange акаунт, а страхотната Universal Clipboard функция ще поставя копираното съдържание във вида и на мястото, които желаете.

Актуализацията може да бъде инсталирана по стандартен начин, след като достъпите до Mac App Store и отправите поглед към Updates, а повече любопитни подробности за macOS Sierra, може да научите, като посетите следната връзка.

iPhone 8 prom article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.