imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

С новата операционна система macOS Sierra ще дебютира и Siri


Световната конференция на разработчиците WWDC 2016 стартира, а за голяма радост на всички потребители и фенове, значителна част от прогнозираните страхотни промени ще се превърнат в реалност. В настоящата статия ще акцентираме върху очакваната компютърна операционна система, която, точно както предполагахме, идва с ново име macOS, а поколението е наречено Sierra.

Бета версията за разработчици на macOS Sierra вече е пусната, а през месец юли очакваме с нетърпение и публичната тестова версия, до която ще може да се докосне всеки, който желае да изпробва новата операционна система преди официалното и дебютиране през септември тази година.

Преди около месец ви запознахме със страхотното предположение, че очакваната операционна система ще донесе за пръв път и виртуален асистент Siri на вашите мобилни и настолни Apple компютри. Световната конференция на разработчиците потвърждава слуховете, че подобно на iOS, и очакваната компютърна операционна система macOS Sierra ще разполага с вграден гласов виртуален асистент, който по никакъв начин няма да отстъпва на този в мобилната версия.

siri-maos

Прогнозите са, че компютърната операционна система macOS Sierra ще бъде още по-лесна, бърза и удобна за употреба, а благодарение единствено на гласови команди, вие ще имате възможност да навигирате между файлове и папки, да изпълнявате типичните за Siri заявки, както и да задавате по един лесен и удобен начин вашите музикални предпочитания. В горната дясна част на основното меню ще разполагате със стандартна Siri икона, а когато асистентът е в режим на готовност, ще бъде визуализиран малък прозрачен прозорец.

Новата операционна система ще донесе и Universal Clipboard, който ще ви помогне да прехвърляте съдържание като документи, изображения, снимки и видео клипове от едно Apple устройство на друго по един съвсем лесен и бърз начин, а според прогнозите, macOS Sierra ще предложи и един сигурен и бърз начин за разплащане, благодарение на Apple Pay.

Очакваме с нетърпение macOS Sierra да бъде пусната за така наречените публични тестове през месец юли, а дотогава ние ще продължим да следим любопитните събития, част от Световната конференция на разработчиците WWDC 2016 и няма да пропуснем да ви запознаем и с други очаквани промени.

Вижте официалното представяне на macOS Sierra, като натиснете тук.

iPaD June article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.