imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

С новата операционна система macOS Sierra ще дебютира и Siri


Световната конференция на разработчиците WWDC 2016 стартира, а за голяма радост на всички потребители и фенове, значителна част от прогнозираните страхотни промени ще се превърнат в реалност. В настоящата статия ще акцентираме върху очакваната компютърна операционна система, която, точно както предполагахме, идва с ново име macOS, а поколението е наречено Sierra.

Бета версията за разработчици на macOS Sierra вече е пусната, а през месец юли очакваме с нетърпение и публичната тестова версия, до която ще може да се докосне всеки, който желае да изпробва новата операционна система преди официалното и дебютиране през септември тази година.

Преди около месец ви запознахме със страхотното предположение, че очакваната операционна система ще донесе за пръв път и виртуален асистент Siri на вашите мобилни и настолни Apple компютри. Световната конференция на разработчиците потвърждава слуховете, че подобно на iOS, и очакваната компютърна операционна система macOS Sierra ще разполага с вграден гласов виртуален асистент, който по никакъв начин няма да отстъпва на този в мобилната версия.

siri-maos

Прогнозите са, че компютърната операционна система macOS Sierra ще бъде още по-лесна, бърза и удобна за употреба, а благодарение единствено на гласови команди, вие ще имате възможност да навигирате между файлове и папки, да изпълнявате типичните за Siri заявки, както и да задавате по един лесен и удобен начин вашите музикални предпочитания. В горната дясна част на основното меню ще разполагате със стандартна Siri икона, а когато асистентът е в режим на готовност, ще бъде визуализиран малък прозрачен прозорец.

Новата операционна система ще донесе и Universal Clipboard, който ще ви помогне да прехвърляте съдържание като документи, изображения, снимки и видео клипове от едно Apple устройство на друго по един съвсем лесен и бърз начин, а според прогнозите, macOS Sierra ще предложи и един сигурен и бърз начин за разплащане, благодарение на Apple Pay.

Очакваме с нетърпение macOS Sierra да бъде пусната за така наречените публични тестове през месец юли, а дотогава ние ще продължим да следим любопитните събития, част от Световната конференция на разработчиците WWDC 2016 и няма да пропуснем да ви запознаем и с други очаквани промени.

Вижте официалното представяне на macOS Sierra, като натиснете тук.

iPhone X vnoski article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.