siri-macos-sierra-a

Компютърната версия на Siri с разширени възможности

#Новини
2016. 06. 17.

Световната конференция на разработчиците WWDC 2016 едва преди няколко дни ни представи очакваната компютърна операционна система macOS Sierra, а благодарение на тестовата версия, предоставена на разработчиците, днес разполагаме и със страхотни видео кадри, които ни разкриват възможностите на настолната версия на Siri.

По-голямата част от възможностите на виртуалния асистент, с който разполага macOS Sierra, се препокриват с тези на мобилната iOS версия: отговори на прости въпроси, търсене на информация, изпращане на съобщения и отваряне на приложения, а към тях са добавени и по-характерни за компютърната операционна система функции.

Страхотните видео кадри предоставени от MacRumors може да видите тук:

Любопитното видео разкрива едно страхотно удобство – Siri търси желани файлове, като имате възможност да зададете различни параметри и филтри: примерно тип на съдържанието, място на търсене, конкретна папка или интернет пространство, дата на създаване, последна дата на отваряне или редактиране или просто да попитате “Къде са файловете, които Иван ми изправи вчера?”.

За да повикате Siri имате възможност да кликнете върху разположената в дясната част на основното меню икона, “док” иконата или да използвате клавишна комбинация. Резултатите се отварят в отделен прозорец, а в разделите Today или Notification Center може да бъде съхранена история за всеки един отговор.

macOS_WWDC_photoИнформацията в запаметените отговори се обновява автоматично при положение, че съдържанието е динамично, а опцията ви позволява по един лесен и бърз начин да стигнете до желана от вас информация, която да прикрепите към даден документ, имейл или просто да използвате, когато ви е необходима.

Приложението Siri за Apple компютри ще бъде пуснато чак през септември заедно с macOS Sierra, а само след няколко седмици – през месец юли, всеки потребител на мобилен или настолен Apple компютър ще има възможност да се запознае с новата операционна система, след като бъде пусната бета версия, предназначена за публично тестване.

В предната ни статия, свързана с темата, ви представихме значителна промяна свързана с начина на разчитане на уеб съдържание от очакваната 10-та версия на Safari, за което може да си припомните тук, а официалната презентация на macOS Sierra може да видите тук.

Източник: macrumors

Добави коментар