imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Малко повече за очакваните ARKit промени в iOS 11.3


Преди около седмица се запознахме с официалната версия на петата поправка на iOS 11.2. Предложението не може да се похвали с кой знае колко сериозни промени, но това е съвсем очаквано. Неговата цел е да отстрани всякакъв вид възникнали грешки и неизправности, докато нещата при третата актуализация стоят по доста по-различен начин. Освен всички нови възможности, iOS 11.3 дава достъп на разработчиците и до един разширен комплект от ARKit инструменти за създаване на елементи с добавена реалност, а ние ще ви покажем какво може да очаквате от него.

Към днешна дата, първата бета на очакваната актуализация е достъпна единствено за тази част от потребителите, които разполагат с Apple ID акаунт със статус на разработчик, но това не трябва да ни притеснява. За да се възползваме от интересните промени в iOS 11.3 ще се наложи да изчакаме поне още няколко седмици, докато се появи и нейната официална версия, а до тогава нищо не ни спира да разгледаме разширените възможности, с които ARKit 1.5 изненада разработчиците, както и първите демонстрационни видеа, които се появиха през последната седмица в Twitter и YouTube.

Промените в иновативния комплект от инструменти за създаване на елементи с добавена реалност не са толкова много, но за сметка на това са изключително съществени. Измежду тях правят впечатление страхотната възможност за картографиране на повърхности с неправилна форма, както и разпознаването и картографирането на вертикални повърхности, като стени, врати, прозорци и други подобни, което означава само едно. След появата на iOS 11.3 може да срещнем приложения, които да поставят външен елемент в помещението, в което се намирате, като летящи птици от външната страна на прозореца или пък някоя картина на стената.

Заедно с всички впечатляващи промени, макар и да не се забелязва особено в приложените демонстрационните видеа, очакваната 1.5 версия на ARKit поддържа и по-висока резолюция на вградената камера. Вместо стандартната до този момент от 720p тя се отличава с 1080p. Автоматичното фокусиране също е доста по-прецизно спрямо предната версия, което означава, че качеството на всички елементи с добавена реалност ще бъде доста по-високо и реалистично, а за да разберете повече за възможностите на иновативната разработка, с която дебютира iOS 11, посетете тази връзка.

Източник: MacRumors

iCare article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.